Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Ophef over valse facturen

Geplaatst op 25 feb 2013 , bijgewerkt 25 feb 2013, 09:56

Bij meerdere woningbezitters is frauduleus een bedrag van bijna 50 euro afgeschreven, zogenaamd voor de gemeentelijke heffingen voor 2013. Het betref...

Bij meerdere woningbezitters is frauduleus een bedrag van bijna 50 euro afgeschreven, zogenaamd voor de gemeentelijke heffingen voor 2013. Het betreft incasso's van de firma World Wide Administrators in opdracht van de onderneming Hopman.

De fraudeurs slaan toe in alle delen van het land. De schaal van de fraude is nog niet bekend. "Door de automatische afschrijvingen bestaat de kans dat mensen nog niet weten dat ze zijn getroffen", zo meldt een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in het Algemeen Dagblad. "Daarom vragen we gemeenten hun bewoners attent te maken op dit probleem."

De onderneming Hopman schrijft woningbezitters aan een bezwaarschrift te willen opstellen tegen de jaarlijkse bepaling van de WOZ-waarde. Via een e-mail vragen zij toestemming voor incasso, uitgevoerd door World Wide Administrators. Deze firma verstuurt de incasso's met de beschrijving 'gemeentelijke heffingen 2013'. De gemeenten zelf hebben niets met deze incasso's te maken.

Als u bent benadeeld door een valse factuur van de firma Hopman, dan kunt u het afgeschreven bedrag laten storneren. Dat kan via uw eigen bank.

Neem voor meer informatie contact op met de Fraudehelpdesk.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.