Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Restschuldinning vaker via rechter

Geplaatst op 25 feb 2013 , bijgewerkt 25 feb 2013, 13:09

De Rabobank mag aan de hand van een standaardhypotheekakte niet zomaar persoonlijke goederen confisqueren, noch loonbeslag leggen om een restschuld n...

De Rabobank mag aan de hand van een standaardhypotheekakte niet zomaar persoonlijke goederen confisqueren, noch loonbeslag leggen om een restschuld na executieverkoop te innen. Hiervoor heeft de bank eerst toestemming van de rechter nodig, zo blijkt na een uitspraak van de Hoge Raad.

De hoogste rechtsinstantie deed deze uitspraak als gevolg van een proefproces dat de Rabobank en gerechtsdeurwaarder GGN aanspanden. Door de uitspraak wordt het voor de hypotheekmarktleider lastiger in ernstige gevallen de restschuld te innen.

Volgens de Rabobank gaat het om minder dan honderd gevallen per jaar waarbij de restschuldinning omslachtiger wordt, zo meldt de bank in het Financieele Dagblad. ING zegt het probleem niet te herkennen, aangezien deze bank de vorderingen specifiek in de hypotheekakte omschrijft. ABN Amro weet nog niet of haar hypotheekakten specifiek genoeg zijn om zonder tussenkomst van de rechter restschulden te innen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.