Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Restschuldinning vaker via rechter

Geplaatst op 25 feb 2013 , bijgewerkt 25 feb 2013, 13:09

De Rabobank mag aan de hand van een standaardhypotheekakte niet zomaar persoonlijke goederen confisqueren, noch loonbeslag leggen om een restschuld n...

De Rabobank mag aan de hand van een standaardhypotheekakte niet zomaar persoonlijke goederen confisqueren, noch loonbeslag leggen om een restschuld na executieverkoop te innen. Hiervoor heeft de bank eerst toestemming van de rechter nodig, zo blijkt na een uitspraak van de Hoge Raad.

De hoogste rechtsinstantie deed deze uitspraak als gevolg van een proefproces dat de Rabobank en gerechtsdeurwaarder GGN aanspanden. Door de uitspraak wordt het voor de hypotheekmarktleider lastiger in ernstige gevallen de restschuld te innen.

Volgens de Rabobank gaat het om minder dan honderd gevallen per jaar waarbij de restschuldinning omslachtiger wordt, zo meldt de bank in het Financieele Dagblad. ING zegt het probleem niet te herkennen, aangezien deze bank de vorderingen specifiek in de hypotheekakte omschrijft. ABN Amro weet nog niet of haar hypotheekakten specifiek genoeg zijn om zonder tussenkomst van de rechter restschulden te innen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers