Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Zuidoost wordt weer Amsterdam

Geplaatst op 26 feb 2013 , bijgewerkt 26 feb 2013, 15:28

Amsterdam Zuidoost heet straks weer gewoon Amsterdam. Binnenkort besluit het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam de naam van het stad...

Amsterdam Zuidoost heet straks weer gewoon Amsterdam. Binnenkort besluit het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam de naam van het stadsdeel op te heffen, mits hiertegen geen zwaarwegende argumenten zijn. 

 

Het stadsdeel gaf vorig jaar al aan van de naam Zuidoost af te willen. Die zou ervoor zorgen dat woningzoekenden het stadsdeel links laten liggen. Het aanbod in Zuidoost is bijvoorbeeld op woningsites niet zichtbaar voor wie zoekt naar huizen in de hoofdstad. Zuidoost kampt met een slechte reputatie veroorzaakt door de vele schietpartijen en de hoogbouw die door sommigen als deprimerend wordt gezien. Reden voor het stadsdeelbestuur om bij de gemeente te pleiten voor het schrappen van de aparte naam, die in de jaren zeventig werd ingevoerd.

Bijlmer

Zuidoost, ook wel de Bijlmer genoemd,  grenst niet aan de rest van de gemeente Amsterdam, maar wordt hiervan gescheiden door de gemeenten Ouder-Amstel (in het bijzonder het dorp Duivendrecht) en Diemen. Het wordt daarom ook wel als een afzonderlijke woonplaats gezien.

Positief

Het gemeentebestuur oordeelt dat Zuidoost gewoon Amsterdam is en staat positief tegenover het intrekken van de stadsnaam. De gemeente onderzoekt wat de gevolgen zijn van de naamswijziging. Dat wordt volgende maand duidelijk. Daarna neemt het gemeentebestuur een besluit.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers