Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nieuwbouwverkopen op dieptepunt

Geplaatst op 05 mrt 2013 , bijgewerkt 05 mrt 2013, 12:29

De verkoop van nieuwe woningen is in februari sterk gedaald ten opzichte van een jaar geleden, aldus de Nederlandse Vereniging van Ontwikkelaars en Bo...

De verkoop van nieuwe woningen is in februari sterk gedaald ten opzichte van een jaar geleden, aldus de Nederlandse Vereniging van Ontwikkelaars en Bouwondernemers (NVB).

Het NVB baseert zijn conclusie op grond van in februari verstrekte bouwcertificaten. Vorige maand werden er door de twee bouwgarantie-instituten Stichting Waarborgfonds Koop (SWK) en Woningborg samen 981 certificaten verleend. Een jaar geleden waren dit er nog 1532. Het aantal certificaten is nog nooit op zo’n laag niveau geweest.

Bouwgarantie

Deze bouwcertificaten vertegenwoordigen ongeveer 80% van de totale nieuwbouw voor de verkoop. Corporatiewoningen vallen hier buiten.  Een goede bouwgarantie verzekert de koper van afbouw en beschermt hem tegen de meerkosten van afbouw door faillissement.

Negatief

Vorig jaar liet de NVB zich al negatief uit over de toekomst van de bouwverkoop en –productie. De totale woningbouwproductie ziet de NVB in 2013 wegglijden tot onder de 50.000 en in 2014 zelfs onder de 40.000. Het dieptepunt verwacht de NVB in de tweede jaarhelft van 2014.

Lees meer over de woningmarktsituatie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.