Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'ABNAMRO moet weer kunnen concurreren'

Geplaatst op 08 mrt 2013 , bijgewerkt 08 mrt 2013, 11:06

ABN AMRO moet weer hypotheken tegen een concurrerende rente kunnen aanbieden. Minister Dijsselbloem van Financiën gaat dit aankaarten bij de Europes...

ABN AMRO moet weer hypotheken tegen een concurrerende rente kunnen aanbieden. Minister Dijsselbloem van Financiën gaat dit aankaarten bij de Europese Commissie. Vereniging Eigen Huis is blij met het initiatief van de minister.

ABN AMRO mag sinds de overname door de staat in 2008 geen prijsleider meer zijn van Brussel door bijvoorbeeld de laagste hypotheekrente van de markt te bieden. Dit verbod gold ook voor andere Nederlandse banken die afhankelijk zijn van staatssteun zoals ING. Dit betekent dat er nauwelijks concurrentie is op de Nederlandse hypotheekmarkt, ondanks dat ING nog recent is vrijgesteld van het prijsleiderschapsverbod.

De Nederlandse hypotheekrente ligt ruim 1 procentpunt hoger dan in omringende landen. Dijsselbloem verwacht dat ook dat de Europese Commissie dit argument zwaar laat meewegen.

Zie ook Eigen Huis Rentebarometer

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.