Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'ABNAMRO moet weer kunnen concurreren'

Geplaatst op 08 mrt 2013 , bijgewerkt 08 mrt 2013, 11:06

ABN AMRO moet weer hypotheken tegen een concurrerende rente kunnen aanbieden. Minister Dijsselbloem van Financiën gaat dit aankaarten bij de Europes...

ABN AMRO moet weer hypotheken tegen een concurrerende rente kunnen aanbieden. Minister Dijsselbloem van Financiën gaat dit aankaarten bij de Europese Commissie. Vereniging Eigen Huis is blij met het initiatief van de minister.

ABN AMRO mag sinds de overname door de staat in 2008 geen prijsleider meer zijn van Brussel door bijvoorbeeld de laagste hypotheekrente van de markt te bieden. Dit verbod gold ook voor andere Nederlandse banken die afhankelijk zijn van staatssteun zoals ING. Dit betekent dat er nauwelijks concurrentie is op de Nederlandse hypotheekmarkt, ondanks dat ING nog recent is vrijgesteld van het prijsleiderschapsverbod.

De Nederlandse hypotheekrente ligt ruim 1 procentpunt hoger dan in omringende landen. Dijsselbloem verwacht dat ook dat de Europese Commissie dit argument zwaar laat meewegen.

Zie ook Eigen Huis Rentebarometer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers