Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Informatiepunt Ventilatie geopend

Geplaatst op 14 mrt 2013 , bijgewerkt 14 mrt 2013, 14:14

Mensen met vragen over ventilatie kunnen voortaan terecht bij het Informatiepunt Ventilatie. De feestelijke opening ervan vond 13 maart in Amsterdam ...

Mensen met vragen over ventilatie kunnen voortaan terecht bij het Informatiepunt Ventilatie. De feestelijke opening ervan vond 13 maart in Amsterdam plaats.

Het Informatiepunt is een initiatief van Vereniging Eigen Huis, de Woonbond, de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), VACpunt Wonen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het idee wordt ondersteund door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Jan Roelof Hoving, bouwkundig specialist bij Vereniging Eigen Huis en betrokken bij het Informatiepunt, was bij de opening. ‘Ik ben blij met de aandacht voor ventilatie. Het belang ervan wordt vaak onderschat. Maar slechte ventilatie kan echt serieuze gezondheidsklachten veroorzaken.’

Website en helpdesk

Het Informatiepunt bestaat uit een speciale website en een helpdesk voor vragen over de ventilatie van woonhuizen. Bewoners met specifieke vragen krijgen hier telefonisch advies. Woningeigenaren kunnen terecht bij Vereniging Eigen Huis en huurders bij de Woonbond.
Peter Torbijn, directeur Veiligheid en Risico’s bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, verrichtte de opening namens staatssecretaris Mansveld. Hoving: ‘Hij gaf aan dat we 70% van de tijd binnen zitten en dat het binnenklimaat slechter is dan het buitenklimaat. Daarom vond hij het Informatiepunt een goed initiatief.’ Torbijn stelde ook de eerste vraag aan de helpdesk.  

Actieplan

Vorig jaar heeft een groot aantal organisaties in de bouw- en vastgoedsector een Actieplan opgesteld om de kwaliteit van ventilatievoorzieningen te verbeteren. Hoving: ‘De instelling van het Informatiepunt is het eerste zichtbare resultaat van dat plan’.

Ga naar het Informatiepunt Ventileren

Lees meer over ventileren

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.