Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Informatiepunt Ventilatie geopend

Geplaatst op 14 mrt 2013 , bijgewerkt 14 mrt 2013, 14:14

Mensen met vragen over ventilatie kunnen voortaan terecht bij het Informatiepunt Ventilatie. De feestelijke opening ervan vond 13 maart in Amsterdam ...

Mensen met vragen over ventilatie kunnen voortaan terecht bij het Informatiepunt Ventilatie. De feestelijke opening ervan vond 13 maart in Amsterdam plaats.

Het Informatiepunt is een initiatief van Vereniging Eigen Huis, de Woonbond, de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), VACpunt Wonen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het idee wordt ondersteund door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Jan Roelof Hoving, bouwkundig specialist bij Vereniging Eigen Huis en betrokken bij het Informatiepunt, was bij de opening. ‘Ik ben blij met de aandacht voor ventilatie. Het belang ervan wordt vaak onderschat. Maar slechte ventilatie kan echt serieuze gezondheidsklachten veroorzaken.’

Website en helpdesk

Het Informatiepunt bestaat uit een speciale website en een helpdesk voor vragen over de ventilatie van woonhuizen. Bewoners met specifieke vragen krijgen hier telefonisch advies. Woningeigenaren kunnen terecht bij Vereniging Eigen Huis en huurders bij de Woonbond.
Peter Torbijn, directeur Veiligheid en Risico’s bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, verrichtte de opening namens staatssecretaris Mansveld. Hoving: ‘Hij gaf aan dat we 70% van de tijd binnen zitten en dat het binnenklimaat slechter is dan het buitenklimaat. Daarom vond hij het Informatiepunt een goed initiatief.’ Torbijn stelde ook de eerste vraag aan de helpdesk.  

Actieplan

Vorig jaar heeft een groot aantal organisaties in de bouw- en vastgoedsector een Actieplan opgesteld om de kwaliteit van ventilatievoorzieningen te verbeteren. Hoving: ‘De instelling van het Informatiepunt is het eerste zichtbare resultaat van dat plan’.

Ga naar het Informatiepunt Ventileren

Lees meer over ventileren

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers