Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Fors meer inbraken in 2012

Geplaatst op 18 mrt 2013 , bijgewerkt 18 mrt 2013, 10:17

Het aantal inbraken is in 2012 fors gestegen ten opzichte van 2011. Dit meldde de NOS gisteren. Een woordvoerster van de politie bevestigt de toename...

Het aantal inbraken is in 2012 fors gestegen ten opzichte van 2011. Dit meldde de NOS gisteren. Een woordvoerster van de politie bevestigt de toename.

Hoewel de cijfers over het aantal inbraken pas komende week bekend worden gemaakt, beroept de NOS zich op bronnen binnen de politie die het verhaal bevestigen. Er zou vooral een inbraakgolf zijn in de regio's Oost, Midden en Rotterdam. In de Maasstad steeg het aantal inbraken sinds 2009 van 7502 naar 9099. Zo werd in de maand december vorig jaar ruim 1100 keer ingebroken. Omgerekend is dit 36 keer per dag.

Soorten inbrekers

Korpschef Frank Pauw van Rotterdam verwacht met speciale politieteams het aantal inbraken een halt toe te kunnen roepen. Hij onderscheidt drie soorten inbrekers: groepen die vooral het platteland als doelwit hebben, gelegenheidsinbrekers die actief zijn in hun eigen wijk en oude professionele inbrekers die in hun eentje werken.

Lees meer over inbraakpreventie
 

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media