Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH legt loep op netbeheerders

Geplaatst op 18 mrt 2013 , bijgewerkt 18 mrt 2013, 17:26

Vereniging Eigen Huis is er niet van overtuigd dat netbeheerders hun leven beteren en roept huishoudens op reacties in te sturen. Na een stormloop ...

Vereniging Eigen Huis is er niet van overtuigd dat netbeheerders hun leven beteren en roept huishoudens op reacties in te sturen.

Na een stormloop op de online Vereniging Eigen Huis Energiecheck wisten we het zeker: duizenden Nederlandse huishoudens hebben een te grote gasaansluiting in huis. Hierdoor is hun energiejaarrekening soms wel tot 900 euro te hoog.

Maatregelen

Eind januari besteedde het televisieprogramma Tros Radar met de vereniging uitgebreid aandacht aan de te grote gasaansluitingen en -meters. Presentatrice Antoinette Hertsenberg voelde in de uitzending twee netbeheerders aan de tand. Wij vroegen de netbeheerders en politiek ook schriftelijk om maatregelen. Na Kamervragen van twee CDA-leden heeft Minister Kamp van Economische Zaken namens de netbeheerders toegezegd dat zij:

- alle huishoudens informeren die mogelijk een te grote gasmeter hebben;
- alle meters die te groot blijken te zijn, kosteloos zullen vervangen;
- per huishouden bepalen of en hoeveel geld er wordt terugbetaald.

Meldpunt

Vereniging Eigen Huis is er niet van overtuigd dat de netbeheerders hun beloftes nakomen. Heeft u een te grote gasmeter in huis en heeft u om een kleinere gevraagd? De vereniging hoort graag uw ervaring met uw netbeheerder, ook als deze positief is.

Laat uw reactie achter op het meldpunt
Bekijk ook de uitzending van Tros Radar (18 maart)
Lees ook: VEH blij met reactie minister Kamp (19 februari)
Bekijk ook de uitzending van Tros Radar (21 januari)
Lees ook: Te hoge energierekening door verkeerde gasaansluiting (21 januari)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers