Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Amsterdam verlaagt grondprijzen

Geplaatst op 22 mrt 2013 , bijgewerkt 22 mrt 2013, 09:53

Amsterdam verlaagt de gemiddelde kosten voor bouwgrond met 10% tot 15%. De gemeente hoopt hiermee de stilgevallen markt voor nieuwbouwwoningen in de ...

Amsterdam verlaagt de gemiddelde kosten voor bouwgrond met 10% tot 15%. De gemeente hoopt hiermee de stilgevallen markt voor nieuwbouwwoningen in de hoofdstad weer op gang te brengen.

Kopers zullen de prijsdaling van grond niet meteen merken. De kale grondprijs maakt in de regel zo'n 10% van de totale kosten voor een nieuwbouwwoning uit. Wel ligt de grondprijs in Amsterdam boven het landelijk gemiddelde.

De opbrengst van bouwgrond is al jarenlang een belangrijke inkomstenbron voor gemeenten. In Amsterdam lopen de grondprijzen per stadsdeel sterk uiteen. Zo variëren de prijzen in het centrum van € 900 tot € 2.400 per vierkante meter. In Amsterdam-Zuidoost liggen de prijzen tussen € 177 en € 250.

De hoofdstad weet nog niet in hoeverre de inkomsten uit grondverkoop zullen dalen na de prijsverlaging. Dit hangt af van de vraag. In 2012 gaf Amsterdam zo'n 273.000 vierkante meter grond uit. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.