Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kerntrekker geliefd bij inbrekers

Geplaatst op 22 mrt 2013 , bijgewerkt 22 mrt 2013, 10:22

Inbrekers gebruiken steeds vaker een kerntrekker om sloten open te breken. Dit stelt de Amsterdamse politie vast. Een kerntrekker is een appar...

Inbrekers gebruiken steeds vaker een kerntrekker om sloten open te breken. Dit stelt de Amsterdamse politie vast.

Een kerntrekker is een apparaat waarmee een schroef in het sleutelgat wordt gedraaid. Hiermee kan de kern van het slot, het deel dat met de huissleutel wordt gedraaid, uit het slot worden getrokken.

Slotenmakers beschikken sinds 2006 over kerntrekkers. De daaropvolgende jaren vond het apparaat ook zijn weg naar het criminele circuit. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) constateerde in 2011 al een toenemend aantal inbraken waarbij een kerntrekker werd gebruikt.

Niet al het hang- en sluitwerk is tegen deze methode opgewassen. Volgens de politie zijn tegenwoordig voldoende sloten op de markt met het Politie Keurmerk Veilig Wonen die wel tegen kerntrekkers bestand zijn.

Lees ook Tips inbraakpreventie

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers