Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kerntrekker geliefd bij inbrekers

Geplaatst op 22 mrt 2013 , bijgewerkt 22 mrt 2013, 10:22

Inbrekers gebruiken steeds vaker een kerntrekker om sloten open te breken. Dit stelt de Amsterdamse politie vast. Een kerntrekker is een appar...

Inbrekers gebruiken steeds vaker een kerntrekker om sloten open te breken. Dit stelt de Amsterdamse politie vast.

Een kerntrekker is een apparaat waarmee een schroef in het sleutelgat wordt gedraaid. Hiermee kan de kern van het slot, het deel dat met de huissleutel wordt gedraaid, uit het slot worden getrokken.

Slotenmakers beschikken sinds 2006 over kerntrekkers. De daaropvolgende jaren vond het apparaat ook zijn weg naar het criminele circuit. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) constateerde in 2011 al een toenemend aantal inbraken waarbij een kerntrekker werd gebruikt.

Niet al het hang- en sluitwerk is tegen deze methode opgewassen. Volgens de politie zijn tegenwoordig voldoende sloten op de markt met het Politie Keurmerk Veilig Wonen die wel tegen kerntrekkers bestand zijn.

Lees ook Tips inbraakpreventie

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.