Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Bank moet meer doen om betalingsproblemen te voorkomen

Geplaatst op 26 mrt 2013 , bijgewerkt 26 mrt 2013, 13:39

Geldverstrekkers moeten extra maatregelen nemen om betalingsproblemen bij huiseigenaren te voorkomen, stelt de financiële waakhond de Autoriteit Fin...

Geldverstrekkers moeten extra maatregelen nemen om betalingsproblemen bij huiseigenaren te voorkomen, stelt de financiële waakhond de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De AFM deed onderzoek onder 14 geldverstrekkers naar de manier waarop ze omgaan met betalingsachterstanden op de hypotheek. Daaruit blijkt dat aanbieders werken aan een betere aanpak van betalingsachterstanden bij hypotheken en dat ze meer aandacht willen besteden aan het belang van de klant.

Preventie

Toch zou er volgens de AFM meer moeten gebeuren, omdat het aantal huishoudens met betalingsproblemen sterk is toegenomen.
De AFM vraagt aandacht voor het vroegtijdig signaleren van probleemhypotheken en raadt aanbieders aan hierover zo snel mogelijk met betrokken klanten in contact te treden.

Als preventieve maatregel zouden geldverstrekkers bijvoorbeeld actuele gegevens bij hun klanten moeten opvragen, zoals de recente WOZ-waarde van een woning en het actuele inkomen. Bij een verhoogd risico zou vervolgens een gesprek moeten plaatsvinden om de hypotheekconstructie opnieuw te beoordelen.

Online seminar

Heeft u een betalingsachterstand op uw hypotheek? Ga over tot actie! We hebben dinsdagavond 26 maart het online seminar 'Financiële problemen, pak  ze aan!'  gegeven. Hierin gaven wij allerlei handvatten en praktische tips.

Kijk hier het online seminar 'Financiële problemen, pak ze aan!' terug
Lees meer over de AFM-leidraad Betalingsachterstanden bij hypotheken

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.