Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Consumentenvertrouwen woningmarkt stijgt licht

Geplaatst op 26 mrt 2013 , bijgewerkt 26 mrt 2013, 14:00

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt is het afgelopen kwartaal licht gestegen. Dit blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator. Sinds het diepte...

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt is het afgelopen kwartaal licht gestegen. Dit blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator.

Sinds het dieptepunt in december vorig jaar, is het consumentenvertrouwen op de koopwoningmarkt drie maanden achtereen licht gestegen. De Eigen Huis Marktindicator steeg in het eerste kwartaal van waarde 51 naar 54. Daarbij geldt 100 als neutraalwaarde. Ondanks het diepe dal waarin de woningmarkt verkeert, is het positief dat de daling van het consumentenvertrouwen niet verder doorzet en in het eerste kwartaal zelfs licht is toegenomen.

"Toch is het nog te vroeg om van vertrouwensherstel te spreken", waarschuwt woningmarktspecialist Bob Maas van Vereniging Eigen Huis. "Maar het zou voor de woningmarkt, economie en werkgelegenheid al een hele opsteker zijn als de situatie zich stabiliseert. Wanneer de woningmarkt de bodem raakt, valt niet met zekerheid te zeggen."

Meer informatie over de Eigen Huis Marktindicator

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden