Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Informeer verzekeraar als uw huis leeg staat

Geplaatst op 27 mrt 2013 , bijgewerkt 27 mrt 2013, 08:24

Volgens de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN) en berichten in de media zijn steeds meer leegstaande woningen onverzekerd tegen brand en va...

Volgens de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN) en berichten in de media zijn steeds meer leegstaande woningen onverzekerd tegen brand en vandalisme. Soms kan een onbewoond pand zelfs niet meer worden verzekerd. Hoe zit dat? Vereniging Eigen huis zocht het uit.

Een huiseigenaar kan zijn leegstaande woning vaak wel verzekeren, maar de verzekeraar kan extra eisen stellen. Soms is er sprake van een beperkte dekking. Alleen in uitzonderlijke gevallen is een leegstaande woning of gebouw helemaal niet te verzekeren.

Voorwaarden

Iedere verzekeraar stelt zijn eigen voorwaarden. Bij verzekeraar FBTO en een aantal anderen zijn  leegstaande of onbewoonde woonhuizen gedurende de eerste 3 maanden tegen normale voorwaarden verzekerd. Daarna geldt er een beperking ten aanzien van het risico van diefstal en inbraak. De woning blijft wel gewoon verzekerd tegen schade door brand, bliksem, storm en vandalisme. Staat uw huis leeg? Informeer dan bij uw verzekeraar of dergelijke beperkingen ook bij uw polis van toepassing zijn.

Bij iedere verzekeraar is het belangrijk dat de eigenaar meldt als zijn huis leeg staat en onbewoond is. Doet hij dit niet, dan bestaat de kans dat de verzekeraar bij schade minder of zelfs niets uitkeert. U moet uw verzekeraar ook informeren als u uw te koop staande huis tijdelijk verhuurt. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat de dekking van de verzekering wordt verminderd of zelfs helemaal vervalt.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers