Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

WOZ-waarde openbaar in 2014

Geplaatst op 27 mrt 2013 , bijgewerkt 27 mrt 2013, 15:59

De WOZ-waarde van woningen is vanaf volgend jaar voor iedereen openbaar. Zo kunnen woningbezitters de WOZ-waarde van hun huis vergelijken met zelfge...

De WOZ-waarde van woningen is vanaf volgend jaar voor iedereen openbaar. Zo kunnen woningbezitters de WOZ-waarde van hun huis vergelijken met zelfgekozen referentiepanden. De Eerste Kamer nam daartoe vandaag een wetsvoorstel aan.
 
Via een website kunnen geĆÆnteresseerden de WOZ-waarde van een woning opvragen. Kijk voor een voorbeeld op de website van de Rijksoverheid. Per keer kan eenmaal een WOZ-waarde worden geraadpleegd.
 
Vereniging Eigen Huis is blij met de maatregel waarvoor zij zelf al heeft gepleit. Het geeft woningbezitters meer inzicht in de WOZ-waarde van hun woning. Daarnaast worden gemeenten gestimuleerd de WOZ-waarden nauwkeuriger te bepalen.

Fierensdrempel

Ook wordt de Fierensdrempel uit de wet gehaald. Deze regeling  hield in dat de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde juist is, ook al is de werkelijke woningwaarde binnen een bepaalde marge lager.

De Fierensdrempel was al in 2010 feitelijk buiten werking gesteld na een arrest van de Hoge Raad. De maatregel was volgens de hoogste rechtsinstantie in strijd met het Europese recht.

Update 26 augustus 2014

De WOZ-waarde van woningen wordt waarschijnlijk niet meer in 2014 openbaar. De startdatum is mogelijk 1 januari 2015, maar dat is nog niet zeker. Intussen is het al wel mogelijk om bij het Kadaster op te vragen wat de recente verkoopprijzen zijn van woningen in een bepaald postcodegebied.

Update 24 maart 2015

De WOZ-waarde van woningen is nog steeds niet openbaar. Of dit in 2015 nog gaat gebeuren, is nog niet zeker.

Vraag verkoopprijzen op bij het Kadaster  

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.