Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Crisis- en herstelwet definitief ingevoerd

Geplaatst op 28 mrt 2013 , bijgewerkt 28 mrt 2013, 15:35

De Crisis- en herstelwet wordt definitief ingevoerd. Met deze wet, die tot dusverre tijdelijk was, worden procedures verkort. Hierdoor kunnen ruimtel...

De Crisis- en herstelwet wordt definitief ingevoerd. Met deze wet, die tot dusverre tijdelijk was, worden procedures verkort. Hierdoor kunnen ruimtelijke projecten sneller worden uitgevoerd. Het gaat onder meer om de bouw van woningen en windmolenparken, de aanleg van wegen en herstructurering van bedrijventerreinen.
 
De Crisis- en herstelwet is in maart 2010 ingevoerd als tijdelijke wet om de regelgeving en besluitvorming te versnellen vanwege de economische crisis. De Eerste Kamer heeft 27 maart ingestemd met het verlengen van de Crisis- en herstelwet voor onbepaalde tijd. De crisis- en herstelwet gaat uiteindelijk op in de zogenoemde Omgevingswet. Tegelijkertijd worden er enkele andere zaken doorgevoerd:

  • De procedureduur voor tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan gaat van 26 naar 8 weken.
  • Er mag straks 10 jaar lang – in plaats van 5 jaar lang – van het bestemmingsplan worden afgeweken.
  • De onderzoeksgegevens van meerdere soorten onderzoeken mogen langer gebruikt worden, namelijk minimaal 2 jaar, bij het beoordelen van de vergunningaanvraag.

De Crisis- en herstelwet heeft als doel dat gezonde bedrijven niet omvallen, mensen hun baan behouden en de economische structuur van Nederland sterker wordt.

Lees meer over de Crisis- en herstelwet

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.