Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Crisis- en herstelwet definitief ingevoerd

Geplaatst op 28 mrt 2013 , bijgewerkt 28 mrt 2013, 15:35

De Crisis- en herstelwet wordt definitief ingevoerd. Met deze wet, die tot dusverre tijdelijk was, worden procedures verkort. Hierdoor kunnen ruimtel...

De Crisis- en herstelwet wordt definitief ingevoerd. Met deze wet, die tot dusverre tijdelijk was, worden procedures verkort. Hierdoor kunnen ruimtelijke projecten sneller worden uitgevoerd. Het gaat onder meer om de bouw van woningen en windmolenparken, de aanleg van wegen en herstructurering van bedrijventerreinen.
 
De Crisis- en herstelwet is in maart 2010 ingevoerd als tijdelijke wet om de regelgeving en besluitvorming te versnellen vanwege de economische crisis. De Eerste Kamer heeft 27 maart ingestemd met het verlengen van de Crisis- en herstelwet voor onbepaalde tijd. De crisis- en herstelwet gaat uiteindelijk op in de zogenoemde Omgevingswet. Tegelijkertijd worden er enkele andere zaken doorgevoerd:

  • De procedureduur voor tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan gaat van 26 naar 8 weken.
  • Er mag straks 10 jaar lang – in plaats van 5 jaar lang – van het bestemmingsplan worden afgeweken.
  • De onderzoeksgegevens van meerdere soorten onderzoeken mogen langer gebruikt worden, namelijk minimaal 2 jaar, bij het beoordelen van de vergunningaanvraag.

De Crisis- en herstelwet heeft als doel dat gezonde bedrijven niet omvallen, mensen hun baan behouden en de economische structuur van Nederland sterker wordt.

Lees meer over de Crisis- en herstelwet

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers