Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

3700 huiseigenaren met restschuld

Geplaatst op 29 mrt 2013 , bijgewerkt 29 mrt 2013, 13:22

In 2012 zijn 3700 huiseigenaren blijven zitten met een restschuld na verkoop van de eigen woning. Dat meldden NU.nl en ANP. Deze eigenwoningbezitters...

In 2012 zijn 3700 huiseigenaren blijven zitten met een restschuld na verkoop van de eigen woning. Dat meldden NU.nl en ANP. Deze eigenwoningbezitters konden de restschuld niet met eigen geld aflossen, meefinancieren in een nieuwe hypotheek of kwamen niet in aanmerking voor kwijtschelding door de Nationale Hypotheekgarantie.

In een brief aan de Tweede Kamer liet de Minister van Wonen, Stef Blok, weten dat de gemiddelde restschuld van deze huiseigenaren op € 60.000 uitkomt. Blok baseert zich daarbij op gegevens van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Minister Blok keek ook naar cijfers van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW, de stichting achter de NHG). Volgens het WEW hebben 3.576 huishoudens in 2012 een beroep gedaan op de NHG. Het gemiddeld uitgekeerde bedrag bedraagt € 34.323. 

Blok wijst er in zijn brief aan de Tweede Kamer op dat de cijfers van de NVB en de WEW niet met elkaar te vergelijken zijn. Volgens de minister zijn de cijfers dan ook te zien als een nulmeting. Hij is voornemens om begin 2014 opnieuw naar de cijfers te kijken.

Wat kunt u doen bij betalingsproblemen?

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.