Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Fors groter beroep op NHG

Geplaatst op 03 apr 2013 , bijgewerkt 03 apr 2013, 09:19

Het aantal woningbezitters dat het eerste kwartaal van 2013 een beroep deed op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is fors gestegen. In t...

Het aantal woningbezitters dat het eerste kwartaal van 2013 een beroep deed op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is fors gestegen. In totaal maakten 1313 huishoudens gebruik van de borgstelling tegen 765 in dezelfde periode vorig jaar. Ook toen was er sprake van een stijging.

De NHG staat garant als woningbezitters gedwongen hun huis moeten verkopen en daarbij verlies lijden. De cijfers komen overeen met de verwachting van het Waarborgfonds Eigen Woning (WEW), de uitvoerende instantie van de NHG. De gemiddelde restschuld nam met 12 % toe van € 32.577 in het eerste kwartaal van 2012 naar € 36.595 in de eerste drie maanden van 2013.

De toename is vooral te wijten aan de dalende huizenprijzen. Sinds de uitbraak van de crisis in 2008 zijn de prijzen voor woningen bijna 20 % gedaald. Daarnaast is volgens het WEW sprake van een volume-effect omdat in de afgelopen jaren meer NHG-hypotheken zijn verstrekt.

Lees meer over de NHG

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.