Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer huishoudens in de schulden

Geplaatst op 03 apr 2013 , bijgewerkt 03 apr 2013, 09:45

Steeds meer huishoudens belanden in de schulden. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken.  Hogeropgeleiden met een ...

Steeds meer huishoudens belanden in de schulden. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken. 

Hogeropgeleiden met een baan en eigen huis en jongeren kampen steeds vaker met een problematisch hoge schuld. Ook onder ouderen groeit het probleem. In totaal heeft een op de zes huishoudens te maken met betalingsproblemen. Gemeenten zullen zich meer moeten toeleggen op schuldpreventie, zo stelt het ministerie in het onderzoek.

In 2009 zaten ongeveer 893.000 huishoudens in de financiële gevarenzone. Afgelopen jaar is dat aantal gestegen naar ruim 1,2 miljoen. Bijna eenderde daarvan staat te boek als wanbetaler. Vooral in de regio's Groot Amsterdam, Drechtsteden, Rijnmond, Flevoland, Haaglanden, Noord-Overijssel en een groot deel van de provincie Utrecht is de schuldenproblematiek nijpend.

Lees meer over het voorkomen van financiële problemen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers