Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer huishoudens in de schulden

Geplaatst op 03 apr 2013 , bijgewerkt 03 apr 2013, 09:45

Steeds meer huishoudens belanden in de schulden. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken.  Hogeropgeleiden met een ...

Steeds meer huishoudens belanden in de schulden. Dit blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken. 

Hogeropgeleiden met een baan en eigen huis en jongeren kampen steeds vaker met een problematisch hoge schuld. Ook onder ouderen groeit het probleem. In totaal heeft een op de zes huishoudens te maken met betalingsproblemen. Gemeenten zullen zich meer moeten toeleggen op schuldpreventie, zo stelt het ministerie in het onderzoek.

In 2009 zaten ongeveer 893.000 huishoudens in de financiële gevarenzone. Afgelopen jaar is dat aantal gestegen naar ruim 1,2 miljoen. Bijna eenderde daarvan staat te boek als wanbetaler. Vooral in de regio's Groot Amsterdam, Drechtsteden, Rijnmond, Flevoland, Haaglanden, Noord-Overijssel en een groot deel van de provincie Utrecht is de schuldenproblematiek nijpend.

Lees meer over het voorkomen van financiële problemen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.