Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer tijd omzetten hypotheek

Geplaatst op 04 apr 2013 , bijgewerkt 04 apr 2013, 09:06

Aanvragen tot omzetting van hypotheken die voor 1 april zijn gedaan worden alsnog in behandeling genomen. Dit meldde minister Blok van Wone...

Aanvragen tot omzetting van hypotheken die voor 1 april zijn gedaan worden alsnog in behandeling genomen. Dit meldde minister Blok van Wonen aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een ingediende motie over dit onderwerp door Knops (CDA). Over deze motie wordt 9 april a.s. gestemd. 

Overstappers moeten wel schriftelijk kunnen aantonen dat zij hun aanvraag om hun aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een spaar- of bankspaarvariant voor die tijd hebben ingediend, aldus de minister.

De gestelde deadline leidde tot een kleine stormloop bij de banken, tussenpersonen en hypotheekverstrekkers die de talloze verzoeken tot omzetting niet meer aankonden. Vereniging Eigen Huis voorzag de toeloop eerder al en pleitte daarom voor verlenging van de termijn waarin woningbezitters hun aflossingsvrije hypotheek konden omzetten. Na druk van de vereniging en een daaropvolgende motie van het CDA, toont Blok alsnog clementie voor de overstappers.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.