Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer tijd omzetten hypotheek

Geplaatst op 04 apr 2013 , bijgewerkt 04 apr 2013, 09:06

Aanvragen tot omzetting van hypotheken die voor 1 april zijn gedaan worden alsnog in behandeling genomen. Dit meldde minister Blok van Wone...

Aanvragen tot omzetting van hypotheken die voor 1 april zijn gedaan worden alsnog in behandeling genomen. Dit meldde minister Blok van Wonen aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een ingediende motie over dit onderwerp door Knops (CDA). Over deze motie wordt 9 april a.s. gestemd. 

Overstappers moeten wel schriftelijk kunnen aantonen dat zij hun aanvraag om hun aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een spaar- of bankspaarvariant voor die tijd hebben ingediend, aldus de minister.

De gestelde deadline leidde tot een kleine stormloop bij de banken, tussenpersonen en hypotheekverstrekkers die de talloze verzoeken tot omzetting niet meer aankonden. Vereniging Eigen Huis voorzag de toeloop eerder al en pleitte daarom voor verlenging van de termijn waarin woningbezitters hun aflossingsvrije hypotheek konden omzetten. Na druk van de vereniging en een daaropvolgende motie van het CDA, toont Blok alsnog clementie voor de overstappers.

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media