Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer tijd omzetten hypotheek

Geplaatst op 04 apr 2013 , bijgewerkt 04 apr 2013, 09:06

Aanvragen tot omzetting van hypotheken die voor 1 april zijn gedaan worden alsnog in behandeling genomen. Dit meldde minister Blok van Wone...

Aanvragen tot omzetting van hypotheken die voor 1 april zijn gedaan worden alsnog in behandeling genomen. Dit meldde minister Blok van Wonen aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een ingediende motie over dit onderwerp door Knops (CDA). Over deze motie wordt 9 april a.s. gestemd. 

Overstappers moeten wel schriftelijk kunnen aantonen dat zij hun aanvraag om hun aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een spaar- of bankspaarvariant voor die tijd hebben ingediend, aldus de minister.

De gestelde deadline leidde tot een kleine stormloop bij de banken, tussenpersonen en hypotheekverstrekkers die de talloze verzoeken tot omzetting niet meer aankonden. Vereniging Eigen Huis voorzag de toeloop eerder al en pleitte daarom voor verlenging van de termijn waarin woningbezitters hun aflossingsvrije hypotheek konden omzetten. Na druk van de vereniging en een daaropvolgende motie van het CDA, toont Blok alsnog clementie voor de overstappers.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers