Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH Budgetplanner maakt nieuwbouwkosten inzichtelijk

Geplaatst op 05 apr 2013 , bijgewerkt 05 apr 2013, 13:11

Heeft u genoeg geld beschikbaar voor de koop, afwerking én inrichting van uw nieuwbouwwoning? De Nieuwbouwbudgetplanner van Vereniging Eigen Huis ge...

Heeft u genoeg geld beschikbaar voor de koop, afwerking én inrichting van uw nieuwbouwwoning? De Nieuwbouwbudgetplanner van Vereniging Eigen Huis geeft u een duidelijk antwoord op deze vraag.

Wie een nieuwbouwhuis koopt, is meer kwijt dan alleen het aankoopbedrag. Zo zijn er de kosten voor meer- en minderwerk, de afwerking en inrichting van het huis en van de tuin. Niet alle kopers zijn zich hiervan bewust en velen hebben geen idee om hoeveel geld het precies gaat. De online Budgetplanner van Vereniging Eigen Huis geeft u inzage in de extra kosten van een nieuwbouwwoning en u kunt meteen uitrekenen hoeveel geld u nodig heeft.

Eenvoudig en duidelijk

De Nieuwbouwbudgetplanner werkt snel en eenvoudig. Nadat u eerst het woningtype selecteert voert u uw eigen financiële gegevens in om uw besteedbare budget voor de inrichting en afwerking te bepalen. Daarna ziet u welke kosten er verder bij de koop van een nieuwbouwwoning komen kijken. Bijvoorbeeld de meerwerkkosten voor extra's aan de woning zoals een dakkapel of een extra kamer op zolder. Maar ook de kosten van materialen voor de inrichting en afwerking van het huis. U kunt alles tot in detail aanpassen zodat u precies weet waar u financieel aan toe bent. Omdat u bij de start van de bouw vaak nog niet alle kosten van uw wensen weet, gebruikt de Budgetplanner gemiddelde prijzen voor materialen en producten. Zodra u de werkelijke prijzen van uw keuzen heeft kunt u die invullen in de planner. Zo houdt u overzicht en weet u of uw budget toereikend is, of dat u andere keuzes moet maken om toch binnen uw begroting te blijven. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een goedkopere uitvoering van de badkamer, of u stelt die dakkapel nog even uit.

Ook na de bouw

Met de Nieuwbouwbudgetplanner bewaakt u uw budget tijdens de bouw, maar ook na de oplevering. Want ook dan staan u nog uitgaven voor inrichting en afwerking te wachten. Altijd overzicht en nooit meer onverwachte financiële verrassingen, dat geeft controle en rust.


Let op: vanaf 2016 is de Nieuwbouwbudgetplanner niet meer actief.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right