Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Haagse kavels in trek

Geplaatst op 08 apr 2013 , bijgewerkt 08 apr 2013, 08:50

De gemeente Den Haag heeft 120 van de 203 te koop staande kavels in een paar uur tijd verkocht. De proef met directe verkoop aan particulieren z...

De gemeente Den Haag heeft 120 van de 203 te koop staande kavels in een paar uur tijd verkocht. De proef met directe verkoop aan particulieren zonder tussenkomst van grote projectontwikkelaars is daarmee nu al een succes.

Door de crisis op de woningmarkt laten projectontwikkelaars het afweten waardoor gemeenten steeds meer moeten afschrijven op hun bouwgrond. Den Haag zag daardoor in drie jaar tijd zo'n € 200 miljoen verdampen. Verkoop aan particulieren bleek wel succesvol. De Hofstad bood de kavels op gewilde locaties in de stad aan vanaf € 30.000.

Het idee kwam overwaaien uit Almere en Enschede. De mogelijkheid om zelf een huis te laten bouwen op een eigen kavel bleek daar eerder al in een behoefte te voorzien. Den Haag wil nu de komende jaren zo'n 15% van de bouwgrond voortaan direct aan particulieren verkopen.

Lees meer over Zelf een huis bouwen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.