Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Haagse kavels in trek

Geplaatst op 08 apr 2013 , bijgewerkt 08 apr 2013, 08:50

De gemeente Den Haag heeft 120 van de 203 te koop staande kavels in een paar uur tijd verkocht. De proef met directe verkoop aan particulieren z...

De gemeente Den Haag heeft 120 van de 203 te koop staande kavels in een paar uur tijd verkocht. De proef met directe verkoop aan particulieren zonder tussenkomst van grote projectontwikkelaars is daarmee nu al een succes.

Door de crisis op de woningmarkt laten projectontwikkelaars het afweten waardoor gemeenten steeds meer moeten afschrijven op hun bouwgrond. Den Haag zag daardoor in drie jaar tijd zo'n € 200 miljoen verdampen. Verkoop aan particulieren bleek wel succesvol. De Hofstad bood de kavels op gewilde locaties in de stad aan vanaf € 30.000.

Het idee kwam overwaaien uit Almere en Enschede. De mogelijkheid om zelf een huis te laten bouwen op een eigen kavel bleek daar eerder al in een behoefte te voorzien. Den Haag wil nu de komende jaren zo'n 15% van de bouwgrond voortaan direct aan particulieren verkopen.

Lees meer over Zelf een huis bouwen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers