Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Jaarrekening Amersfoort afgekeurd om grondwaarde

Geplaatst op 10 apr 2013 , bijgewerkt 10 apr 2013, 10:38

Accountantsbureau Deloitte keurt de jaarrekening van de gemeente Amersfoort af. Aanleiding hiervoor is de te hoge waardering van de grondwaarde in de...

Accountantsbureau Deloitte keurt de jaarrekening van de gemeente Amersfoort af. Aanleiding hiervoor is de te hoge waardering van de grondwaarde in de Vinexwijk Vathorst.

De opbrengst van bouwgrond is al jaren een grote inkomstenbron voor gemeenten. Amersfoort had de grond in Vathorst voor € 95 miljoen in de boeken staan. Deloitte acht dit bedrag veel te hoog. Ondanks de kritiek van de accountants wil de Keistad toch vasthouden aan de opgestelde jaarrekening.

Amersfoort is niet de enige stad die de grondposities mogelijk te hoog waardeert. De gemeente Apeldoorn bijvoorbeeld kwam eerder in grote financiële problemen nadat de stad de grondposities voor circa € 200 miljoen te hoog in de boeken had staan. De verantwoordelijke wethouders traden daarop af. Apeldoorn compenseert de verliezen onder andere door een verhoging van de ozb voor woningbezitters.

Vereniging Eigen Huis pleit al langer voor een realistische prijsstelling van bouwgrond. Wel acht de vereniging het onacceptabel als eventuele verliezen op de grondposities worden afgewend op woningbezitters, zoals in Apeldoorn gebeurde.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden