Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Coelo: opnieuw sterke stijging ozb

Geplaatst op 10 apr 2013 , bijgewerkt 10 apr 2013, 11:20

De onroerende zaakbelasting (ozb) is dit jaar opnieuw gestegen, ditmaal met 4 %. Dit concludeert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van ...

De onroerende zaakbelasting (ozb) is dit jaar opnieuw gestegen, ditmaal met 4 %. Dit concludeert het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (Coelo) van de Rijkuniversiteit Groningen.

Het Coelo bevestigt hiermee de cijfers die Vereniging Eigen Huis eerder al na eigen onderzoek naar buiten bracht. De ozb-stijging overschrijdt de Macronorm van de Rijksoverheid die voor 2013 is vastgesteld op 3 %. Volgens deze norm mag de stijging van de ozb niet hoger zijn dan de jaarlijkse economische groei.

Ook in 2012 werd de Macronorm niet gehaald. Gemeenten slagen er dus voor het tweede jaar op rij niet in de ozb te laten stroken met de afspraken die met de Rijksoverheid zijn gemaakt.

Vereniging Eigen Huis wil, naar aanleiding van de uitkomsten van het eigen onderzoek in februari, dat minister Plasterk van Binnenlandse Zaken de soms enorme ozb-stijgingen aan banden legt. De uitkomsten van het Coelo-onderzoek bevestigen volgens de vereniging de noodzaak hiervan.

Lees ook het persbericht van Vereniging Eigen Huis: Ozb stijgt sneller dan afgesproken

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media