Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH stelt NAM aansprakelijk voor waardedaling

Geplaatst op 16 apr 2013 , bijgewerkt 16 apr 2013, 10:00

Vereniging Eigen Huis vindt dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) alle schade ontstaan door gaswinning aan huiseigenaren moet vergoeden. Oo...

Vereniging Eigen Huis vindt dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) alle schade ontstaan door gaswinning aan huiseigenaren moet vergoeden. Ook de waardedalingen van de woningen. Desnoods stapt de vereniging naar de rechter.

Sinds de NAM vanaf het jaar 2000 de productie geleidelijk verhoogde, is het aantal aardbevingen in het winningsgebied in Groningen en de kracht ervan toegenomen.  Na zware bevingen in augustus 2012 en februari van dit jaar zijn duizenden schadeclaims ingediend bij de NAM.

Overheid

Ook de overheid moet volgens de vereniging haar verantwoordelijkheid nemen en ingrijpen als blijkt dat de veiligheid van inwoners in gevaar is.

Vereniging Eigen Huis is met een team van specialisten in Groningen geweest en heeft onder andere gesproken met meer dan honderd huiseigenaren. Het bleek dat waardedaling en veiligheid hun grootste punten van zorg zijn. De Groninger Bodem Beweging en Vereniging Eigen Huis hebben afgesproken te gaan samenwerken om de belangen van de bewoners van het aardbevingsgebied nog beter te kunnen behartigen. De invulling van deze samenwerking zal in de komende tijd worden uitgewerkt.

Zie ook het persbericht: VEH: NAM moet huiseigenaren waardedaling vergoeden

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers