Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH stelt NAM aansprakelijk voor waardedaling

Geplaatst op 16 apr 2013 , bijgewerkt 16 apr 2013, 10:00

Vereniging Eigen Huis vindt dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) alle schade ontstaan door gaswinning aan huiseigenaren moet vergoeden. Oo...

Vereniging Eigen Huis vindt dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) alle schade ontstaan door gaswinning aan huiseigenaren moet vergoeden. Ook de waardedalingen van de woningen. Desnoods stapt de vereniging naar de rechter.

Sinds de NAM vanaf het jaar 2000 de productie geleidelijk verhoogde, is het aantal aardbevingen in het winningsgebied in Groningen en de kracht ervan toegenomen.  Na zware bevingen in augustus 2012 en februari van dit jaar zijn duizenden schadeclaims ingediend bij de NAM.

Overheid

Ook de overheid moet volgens de vereniging haar verantwoordelijkheid nemen en ingrijpen als blijkt dat de veiligheid van inwoners in gevaar is.

Vereniging Eigen Huis is met een team van specialisten in Groningen geweest en heeft onder andere gesproken met meer dan honderd huiseigenaren. Het bleek dat waardedaling en veiligheid hun grootste punten van zorg zijn. De Groninger Bodem Beweging en Vereniging Eigen Huis hebben afgesproken te gaan samenwerken om de belangen van de bewoners van het aardbevingsgebied nog beter te kunnen behartigen. De invulling van deze samenwerking zal in de komende tijd worden uitgewerkt.

Zie ook het persbericht: VEH: NAM moet huiseigenaren waardedaling vergoeden

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.