Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Gemeenten happig op Starterslening

Geplaatst op 18 apr 2013 , bijgewerkt 18 apr 2013, 11:10

Steeds meer gemeenten gaan de Starterslening aanbieden. De uitvoerende instantie Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse G...

Steeds meer gemeenten gaan de Starterslening aanbieden. De uitvoerende instantie Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) verwacht het aantal deelnemende gemeenten toeneemt van 240 nu naar ongeveer driehonderd.

De Starterslening is bedoeld voor mensen die hun eerste woning willen kopen, maar daarvoor onvoldoende hypotheek kunnen krijgen. Met een Starterslening kan het gat tussen de koopsom en de verkregen hypotheek onder voorwaarden worden gefinancierd. De starter lost de Starterslening en de bijbehorende rente pas af als zijn inkomen na een hertoets toereikend is bevonden.

Gemeenten hopen met een Starterslening de doorstroming binnen hun grenzen weer op gang te krijgen. Twee maanden geleden zegde het kabinet in het Woonakkoord toe de Rijksbijdrage voor de Startersleningen met terugwerkende kracht te verhogen naar € 50 miljoen.

De SVn verstrekte in 2012 zo'n vierduizend Startersleningen. Dat aantal zal dit jaar met gemak worden overtroffen, zo verwacht het stimuleringsfonds.

Lees meer over de Starterslening

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.