Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gemeenten happig op Starterslening

Geplaatst op 18 apr 2013 , bijgewerkt 18 apr 2013, 11:10

Steeds meer gemeenten gaan de Starterslening aanbieden. De uitvoerende instantie Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse G...

Steeds meer gemeenten gaan de Starterslening aanbieden. De uitvoerende instantie Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) verwacht het aantal deelnemende gemeenten toeneemt van 240 nu naar ongeveer driehonderd.

De Starterslening is bedoeld voor mensen die hun eerste woning willen kopen, maar daarvoor onvoldoende hypotheek kunnen krijgen. Met een Starterslening kan het gat tussen de koopsom en de verkregen hypotheek onder voorwaarden worden gefinancierd. De starter lost de Starterslening en de bijbehorende rente pas af als zijn inkomen na een hertoets toereikend is bevonden.

Gemeenten hopen met een Starterslening de doorstroming binnen hun grenzen weer op gang te krijgen. Twee maanden geleden zegde het kabinet in het Woonakkoord toe de Rijksbijdrage voor de Startersleningen met terugwerkende kracht te verhogen naar € 50 miljoen.

De SVn verstrekte in 2012 zo'n vierduizend Startersleningen. Dat aantal zal dit jaar met gemak worden overtroffen, zo verwacht het stimuleringsfonds.

Lees meer over de Starterslening

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers