Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Warmtewet half jaar uitgesteld

Geplaatst op 18 apr 2013 , bijgewerkt 18 apr 2013, 13:28

De 600.000 huishoudens die zijn aangesloten op stads- en blokverwarming hebben al jaren een hogere energierekening dan consumenten met een gasaanslui...

De 600.000 huishoudens die zijn aangesloten op stads- en blokverwarming hebben al jaren een hogere energierekening dan consumenten met een gasaansluiting. Sinds 2003 wordt er gewerkt aan een Warmtewet die huishoudens moet beschermen tegen te hoge prijzen. De wet zou dit jaar in juli in werking treden, maar dit is uitgesteld tot januari 2014.

Afgelopen januari werd de Warmtewet in de Tweede Kamer behandeld. Minister Kamp van Economische Zaken schatte toen nog in dat de wet, na jaren van debatteren en veranderen, in juli werking zou treden. De minister heeft in een brief aan de Eerste Kamer, die de wet momenteel bekijkt, laten weten dat hij de streefdatum in juli niet kan en wil halen. Volgens de minister hebben verschillende organisaties er bij het ministerie op aangedrongen om toch meer tijd te nemen voor de inwerkingtreding. Kamp wil hier gehoor aan geven.

Consumentenbescherming

Vereniging Eigen Huis mengt zich al lange tijd in het debat over de Warmtewet. De vereniging vindt dat de consumentenbescherming in het wetsvoorstel ernstig tekortschiet. Uit een eerder onderzoek van het Centrum voor Energievraagstukken en TNO blijkt dat consumentenbescherming alleen mogelijk is als er inzicht is in de werkelijke kosten van alle warmteprojecten. Dat inzicht is er niet. Omdat consumenten met stadsverwarming niet kunnen veranderen van warmteleverancier, is er op dat gebied sprake van een monopoliepositie. Daarom zouden de werkelijke kosten openbaar moeten zijn.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.