Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningen te krap

Geplaatst op 29 apr 2013 , bijgewerkt 29 apr 2013, 09:21

Veel nieuwbouwwoningen zijn te krap. Dat stelt adviesorganisatie VACpunt Wonen op basis van hun advieswerk in 2012.   De afmetingen van woning...

Veel nieuwbouwwoningen zijn te krap. Dat stelt adviesorganisatie VACpunt Wonen op basis van hun advieswerk in 2012.

 

De afmetingen van woningen staan op nummer 1 in de Knelpunten-top 5 van de adviesorganisatie. Nieuwbouwwoningen zijn smal en de entree biedt weinig ruimte voor kinderwagen, rollator of kapstok. Ook de gang, de berging en de slaapkamers zijn wat aan de krappe kant. 

Enquête

Koepelorganisatie VACpunt Wonen houdt jaarlijks een enquête onder het landelijke netwerk van Adviescommissies Wonen. Het knelpunt ‘berging en bergruimte in de woning’ was jarenlang de koploper in de top 5, maar staat dit jaar op de derde plek. Hoewel ‘berging en bergruimte’ niet meer op 1 staat, zijn er nog genoeg mogelijkheden voor verbetering. Zo zou elk huis bijvoorbeeld een binnenberging moeten hebben, zodat spullen als verf droog en vorstvrij opgeborgen kunnen worden. Een negatieve ontwikkeling is dat binnenbergingen soms helemaal worden opgeofferd voor installaties, bijvoorbeeld voor ventilatie of warm water.

Adviescommissies Wonen

De Adviescommissies Wonen zetten zich in voor de praktische bruikbaarheid van de woning en de wijk. Het gaat daarbij vooral om zaken als een logische en praktische indeling van een huis, voldoende ruimte, goed schoon te maken en te openen ramen en praktische installaties. De Adviescommissies Wonen zijn in 228 gemeenten in Nederland actief.

Top 5

De Knelpunten-top 5 over 2012 ziet er als volgt uit:
1. Afmetingen
2. Toegankelijkheid/doorgankelijkheid deuren
3. Berging en bergruimte
4. Indeling
5. Installaties, vooral ventilatie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.