Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energierekening verder omlaag

Geplaatst op 01 mei 2013 , bijgewerkt 01 mei 2013, 10:58

De energierekening van Nederlandse huishoudens gaat komende drie jaar op jaarbasis met tientallen euro’s omlaag. Netbeheerders moeten minder gaa...

De energierekening van Nederlandse huishoudens gaat komende drie jaar op jaarbasis met tientallen euro’s omlaag. Netbeheerders moeten minder gaan rekenen voor het transport van elektriciteit en gas.

Dit maakte de Autoriteit Consument en & Markt (ACM) woensdag bekend.

De besparing van enkele tientallen euro’s per huishouden per jaar is mogelijk door de lage rentestand, waardoor netbeheerders goedkoop kunnen lenen. Ook zorgt de reguleringsmethode van de toezichthouder ervoor dat er voor netbeheerders voldoende prikkels blijven om zichzelf verbeteren. Komende zes weken kunnen netbeheerders en andere belanghebbenden reageren op het voorstel van de ACM om de tarieven te verlagen. In het najaar worden de besluiten definitief en zal de ACM de tarieven vaststellen.

Gastarieven

Vorige week kondigde energieleveranciers Eneco en Nuon aan dat zij hun gasprijzen gaan verlagen, omdat de olieprijs zakt. Een half jaar geleden daalden de tarieven voor gas ook al. Daar profiteerden huishoudens destijds nauwelijks van, omdat de energiebelasting, het netbeheertarief en de btw tegelijkertijd stegen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.