Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Blok-hypotheek niet in trek

Geplaatst op 08 mei 2013 , bijgewerkt 08 mei 2013, 12:01

Woensdag 8 mei brengt het FD het nieuws dat verscheidene geldverstrekkers de zogeheten Blok-hypotheek niet gaan aanbieden. Zowel Aegon als Delta Llo...

Woensdag 8 mei brengt het FD het nieuws dat verscheidene geldverstrekkers de zogeheten Blok-hypotheek niet gaan aanbieden. Zowel Aegon als Delta Lloyd haken af. En ook Nationale-Nederlanden zet volgens het FD vraagtekens bij deze hypotheekvorm.

Dat de Blok-hypotheek niet in trek is, bleek al eerder uit een rondgang van Vereniging Eigen Huis langs grote marktpartijen. Ook de vereniging heeft vanaf het begin kritiek gehad op het idee van de Blok-hypotheek.

Dat neemt echter niet weg dat Vereniging Eigen Huis de gedachte ondersteunt dat starters meer financiële ruimte moeten krijgen en meer flexibiliteit bij het aflossen van de hypotheek. "Maar de vereniging vindt het onbestaanbaar dat zo'n eenvoudige gedachte door de politiek wordt misvormd tot een complexe, onzekere, dure en risicovolle tweede hypotheek", zegt directeur Rob Mulder. "Veel eenvoudiger is het om het wettelijk mogelijk te maken dat niet alle starters per se in 30 jaar 100 % aflossen. Wij pleiten ervoor dat de regering alsnog deze 'koninklijke weg' volgt."

Zie ook:
Blokhypotheek nodeloos complex en onzeker
Grote verwarring over nieuwe hypotheekregels

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers