Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Blok-hypotheek niet in trek

Geplaatst op 08 mei 2013 , bijgewerkt 08 mei 2013, 12:01

Woensdag 8 mei brengt het FD het nieuws dat verscheidene geldverstrekkers de zogeheten Blok-hypotheek niet gaan aanbieden. Zowel Aegon als Delta Llo...

Woensdag 8 mei brengt het FD het nieuws dat verscheidene geldverstrekkers de zogeheten Blok-hypotheek niet gaan aanbieden. Zowel Aegon als Delta Lloyd haken af. En ook Nationale-Nederlanden zet volgens het FD vraagtekens bij deze hypotheekvorm.

Dat de Blok-hypotheek niet in trek is, bleek al eerder uit een rondgang van Vereniging Eigen Huis langs grote marktpartijen. Ook de vereniging heeft vanaf het begin kritiek gehad op het idee van de Blok-hypotheek.

Dat neemt echter niet weg dat Vereniging Eigen Huis de gedachte ondersteunt dat starters meer financiĆ«le ruimte moeten krijgen en meer flexibiliteit bij het aflossen van de hypotheek. "Maar de vereniging vindt het onbestaanbaar dat zo'n eenvoudige gedachte door de politiek wordt misvormd tot een complexe, onzekere, dure en risicovolle tweede hypotheek", zegt directeur Rob Mulder. "Veel eenvoudiger is het om het wettelijk mogelijk te maken dat niet alle starters per se in 30 jaar 100 % aflossen. Wij pleiten ervoor dat de regering alsnog deze 'koninklijke weg' volgt."

Zie ook:
Blokhypotheek nodeloos complex en onzeker
Grote verwarring over nieuwe hypotheekregels

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.