Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Mannen: ‘vrouwen klussen niet veiliger’

Geplaatst op 14 mei 2013 , bijgewerkt 14 mei 2013, 08:59

Slechts 13% van de mannen vindt dat vrouwen veiliger klussen dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder haar leden. Toch...

Slechts 13% van de mannen vindt dat vrouwen veiliger klussen dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder haar leden.

Toch zijn het juist de mannen die het vaakst een ongeval hebben tijdens het klussen. Bijna 30% van hen geeft aan weleens gewond te zijn geraakt bij het klussen tegenover een kleine 15% bij de vrouwen. Nu zijn het wel meestal de mannen die de moeilijkste klussen voor hun rekening nemen. Meer dan de helft van hen leest voor gebruik dan braaf de gebruiksaanwijzing van elektrisch gereedschap, terwijl slechts een derde van de vrouwen dit doet.

Risico’s

Van alle ondervraagden denkt iets minder dan de helft  dat doe-het-zelvers grote risico’s nemen en niet goed voorbereid zijn op de klus.  Weliswaar zorgt het merendeel voor een keurig opgeruimde werkplek, maar bij gevaarlijke klussen zoals het werken met elektrisch en snijgereedschap of klussen op hoogte neemt maar 22% standaard veiligheidsmaatregelen. Denk hierbij aan het gebruik van een veiligheidsbril, -kleding of handschoenen. Bijna de helft van alle vrouwen vindt dat bouwmarkten slecht informeren over veilig klussen, tegenover een kwart van de mannen.

Spoedeisende hulp

Uit cijfers van Veiligheid.nl blijkt dat klussen jaarlijks leidt tot 120.000 gewonden, waarvan er 24.000 op de Spoedeisende Hulp terecht komen. Mannen lopen drie keer zo vaak letsel op door doe-het-zelven als vrouwen (76% tegenover 24%).  Ieder jaar overlijden gemiddeld 41 mensen aan een klusongeval.

Lees meer over veilig klussen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.