Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH bij TROS Radar over restschuld

Geplaatst op 14 mei 2013 , bijgewerkt 14 mei 2013, 09:23

Huishoudens met een restschuld kunnen moeilijk verhuizen omdat de banken de schuld niet willen meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Vereniging Eig...

Huishoudens met een restschuld kunnen moeilijk verhuizen omdat de banken de schuld niet willen meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Vereniging Eigen Huis vroeg in het consumentenprogramma TROS Radar aandacht voor dit probleem.

Restschulden vormen een grote bedreiging voor de woningmarkt en de mobiliteit op de arbeidsmarkt. Vereniging Eigen Huis pleit daarom voor de uitbreiding van de regels rond de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) om een eventuele restschuld mee te kunnen financieren in een NHG-hypotheek. Voorwaarde is wel dat de totale hypotheeksom verantwoord is ten opzichte van het inkomen.

Daarnaast wijst de vereniging erop dat banken te weinig gebruik maken van de mogelijkheden die de Gedragscode Hypotheken biedt. Met deze code kunnen banken klanten met een restschuld meer lenen dan gebruikelijk is.

In de uitzending behandelt woordvoerder van de vereniging Hans André de la Porte ook de meest gestelde vragen over restschulden.

Klik hier voor de uitzending van TROS Radar

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers