Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH bij TROS Radar over restschuld

Geplaatst op 14 mei 2013 , bijgewerkt 14 mei 2013, 09:23

Huishoudens met een restschuld kunnen moeilijk verhuizen omdat de banken de schuld niet willen meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Vereniging Eig...

Huishoudens met een restschuld kunnen moeilijk verhuizen omdat de banken de schuld niet willen meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Vereniging Eigen Huis vroeg in het consumentenprogramma TROS Radar aandacht voor dit probleem.

Restschulden vormen een grote bedreiging voor de woningmarkt en de mobiliteit op de arbeidsmarkt. Vereniging Eigen Huis pleit daarom voor de uitbreiding van de regels rond de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) om een eventuele restschuld mee te kunnen financieren in een NHG-hypotheek. Voorwaarde is wel dat de totale hypotheeksom verantwoord is ten opzichte van het inkomen.

Daarnaast wijst de vereniging erop dat banken te weinig gebruik maken van de mogelijkheden die de Gedragscode Hypotheken biedt. Met deze code kunnen banken klanten met een restschuld meer lenen dan gebruikelijk is.

In de uitzending behandelt woordvoerder van de vereniging Hans André de la Porte ook de meest gestelde vragen over restschulden.

Klik hier voor de uitzending van TROS Radar

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.