Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningverkoop zakt verder in

Geplaatst op 16 mei 2013 , bijgewerkt 16 mei 2013, 10:37

In april 2013 wisselden 6.554 woningen van eigenaar. Dat is ruim 20 procent minder dan dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het ...

In april 2013 wisselden 6.554 woningen van eigenaar. Dat is ruim 20 procent minder dan dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De afname van het aantal geregistreerde transacties betreft alle woningtypen. Zo zakte de verkoop van hoekwoningen afgelopen jaar met ruim 24 procent in. Bij vrijstaande huizen was de daling met 13 procent het minst groot.

Vergeleken met april 2012 werden afgelopen maand in alle provincies minder huizen verkocht. De provincie Utrecht toont met ruim 26 procent de grootste afname in het aantal geregistreerde transacties. De achteruitgang bleef in Friesland met 7,4 procent het meest beperkt.

Het Kadaster registeerde vorige maand 10.693 nieuwe hypotheken tegen 14.227 in april 2012. Dit is een afname van bijna 25 procent. Wel belandden in april minder huizen op een executieveiling: 141 woningen tegen 226 huizen een jaar geleden.  

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.