Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Dijsselbloem wil toch ruimere zorgplicht

Geplaatst op 17 mei 2013 , bijgewerkt 17 mei 2013, 09:09

Minister Dijsselbloem van Financiën wil de zorgplicht van de financiële sector tegenover particulieren beter in de wet verankeren. De vergaande zorgp...

Minister Dijsselbloem van Financiën wil de zorgplicht van de financiële sector tegenover particulieren beter in de wet verankeren. De vergaande zorgplicht maakt deel uit van een wetsvoorstel dat de minister woensdag 15 mei naar de Tweede Kamer stuurde. De Raad van State, het hoogste adviesorgaan van de regering, is kritisch over uitbreiding van de zorgplicht.

De zorgplicht van hypotheekaanbieders en andere financiële dienstverleners is al voldoende vastgelegd, betoogt de Raad van State in het advies dat bij het wetsvoorstel is gevoegd. Jurisprudentie van de Hoge Raad maakt namelijk duidelijk dat financiële dienstverleners een zorgplicht hebben voor particulieren die veel verder gaat dan de normale zorgplicht van verkopers voor kopers.
 
De beoogde ingangsdatum van de wet, die officieel Wijzigingswet financiële markten 2014 heet, is 1 januari 2014. Het wetsvoorstel bevat diverse aanpassingen van de Wft (Wet op het financieel toezicht).

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media