Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Dijsselbloem wil toch ruimere zorgplicht

Geplaatst op 17 mei 2013 , bijgewerkt 17 mei 2013, 09:09

Minister Dijsselbloem van Financiën wil de zorgplicht van de financiële sector tegenover particulieren beter in de wet verankeren. De vergaande zorgp...

Minister Dijsselbloem van Financiën wil de zorgplicht van de financiële sector tegenover particulieren beter in de wet verankeren. De vergaande zorgplicht maakt deel uit van een wetsvoorstel dat de minister woensdag 15 mei naar de Tweede Kamer stuurde. De Raad van State, het hoogste adviesorgaan van de regering, is kritisch over uitbreiding van de zorgplicht.

De zorgplicht van hypotheekaanbieders en andere financiële dienstverleners is al voldoende vastgelegd, betoogt de Raad van State in het advies dat bij het wetsvoorstel is gevoegd. Jurisprudentie van de Hoge Raad maakt namelijk duidelijk dat financiële dienstverleners een zorgplicht hebben voor particulieren die veel verder gaat dan de normale zorgplicht van verkopers voor kopers.
 
De beoogde ingangsdatum van de wet, die officieel Wijzigingswet financiële markten 2014 heet, is 1 januari 2014. Het wetsvoorstel bevat diverse aanpassingen van de Wft (Wet op het financieel toezicht).

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.