Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Grote steden geliefde woonplaatsen

Geplaatst op 23 mei 2013 , bijgewerkt 23 mei 2013, 09:08

Amsterdam en Utrecht zijn de meest aantrekkelijke woonplaatsen van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse Atlas voor Gemeenten. Een belangrijke ve...

Amsterdam en Utrecht zijn de meest aantrekkelijke woonplaatsen van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse Atlas voor Gemeenten.

Een belangrijke verklaring voor de populariteit van de hoofd- en Domstad is de verbeterde bereikbaarheid door de afgenomen filedruk. Ook de aanwezigheid van werk, universiteiten en een historische binnenstad spreken in het voordeel van beide steden.

Daarnaast slagen Amsterdam en Utrecht ondanks de crisis erin sociale voorzieningen als het culturele aanbod en de horeca op peil te houden. Amstelveen, Den Bosch en Haarlem completeren de top vijf.

Opvallende stijgers op de ranglijst zijn Amersfoort, Hilversum, Haarlemmermeer en Almere. Vooral de laatstgenoemde steden profiteren als forenzenplaatsen in de noordelijke Randstad van de afgenomen filedruk.

De zuidvleugel van de Randstad doet het een stuk minder. Zo eindigt Den Haag op de zesde plaats en valt Rotterdam buiten de top vijftien.

De belangrijkste dalers zijn Leeuwarden, Arnhem en Zwolle. Deze plaatsen profiteerden voorheen nog van de hoge huizenprijzen in het westen en de slechte bereikbaarheid van de Randstad.

Emmen, Spijkenisse, Sittard-Geleen, Venlo en Heerlen eindigden onderaan de ranglijst van de vijftig onderzochte gemeenten.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.