Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH roept NAM en overheid op matje

Geplaatst op 23 mei 2013 , bijgewerkt 23 mei 2013, 13:46

Vereniging Eigen Huis heeft de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) en de overheid op het matje geroepen over de schade en risico’s van gaswinning ...

Vereniging Eigen Huis heeft de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) en de overheid op het matje geroepen over de schade en risico’s van gaswinning in Groningen.  Vereniging Eigen Huis heeft de NAM schriftelijk verzocht aansprakelijkheid te erkennen voor schade aan en waardedalingen van woningen. De overheid roept zij op de veiligheid van mensen te waarborgen.

De NAM verhoogde vanaf het jaar 2000 geleidelijk aan de productie. Sindsdien is het aantal aardbevingen in het winningsgebied toegenomen. Zware aardbevingen in 2012 en begin dit jaar leidden tot duizenden schadeclaims bij de NAM.

Afgelopen april maakte Vereniging Eigen Huis, die in het getroffen gebied ruim 4.000 leden heeft, bekend desnoods naar de rechter te stappen als de NAM haar verantwoordelijkheden niet zou nemen.  De brieven die zijn gestuurd aan de NAM en de minister van Economische Zaken zijn daarop een logische vervolgstap.

Lees ook: Brief aan Nederlandse Aardoliemaatschappij (PDF)
Lees ook: Brief aan Ministerie van Economische Zaken (PDF)
Lees ook: VEH stelt NAM aansprakelijk voor waardedaling (april 2013)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers