Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH roept NAM en overheid op matje

Geplaatst op 23 mei 2013 , bijgewerkt 23 mei 2013, 13:46

Vereniging Eigen Huis heeft de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) en de overheid op het matje geroepen over de schade en risico’s van gaswinning ...

Vereniging Eigen Huis heeft de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) en de overheid op het matje geroepen over de schade en risico’s van gaswinning in Groningen.  Vereniging Eigen Huis heeft de NAM schriftelijk verzocht aansprakelijkheid te erkennen voor schade aan en waardedalingen van woningen. De overheid roept zij op de veiligheid van mensen te waarborgen.

De NAM verhoogde vanaf het jaar 2000 geleidelijk aan de productie. Sindsdien is het aantal aardbevingen in het winningsgebied toegenomen. Zware aardbevingen in 2012 en begin dit jaar leidden tot duizenden schadeclaims bij de NAM.

Afgelopen april maakte Vereniging Eigen Huis, die in het getroffen gebied ruim 4.000 leden heeft, bekend desnoods naar de rechter te stappen als de NAM haar verantwoordelijkheden niet zou nemen.  De brieven die zijn gestuurd aan de NAM en de minister van Economische Zaken zijn daarop een logische vervolgstap.

Lees ook: Brief aan Nederlandse Aardoliemaatschappij (PDF)
Lees ook: Brief aan Ministerie van Economische Zaken (PDF)
Lees ook: VEH stelt NAM aansprakelijk voor waardedaling (april 2013)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.