Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Brief over woninginbraken naar Opstelten

Geplaatst op 27 mei 2013 , bijgewerkt 27 mei 2013, 10:09

Het aantal woninginbraken is afgelopen jaar wederom gestegen. Dit blijkt uit de AD Misdaadmeter. Vereniging Eigen Huis heeft naar aanleiding van de s...

Het aantal woninginbraken is afgelopen jaar wederom gestegen. Dit blijkt uit de AD Misdaadmeter. Vereniging Eigen Huis heeft naar aanleiding van de stijging Minister Opstelten (Justitie) een brief gestuurd.

Afgelopen jaar werd er 91.153 keer ingebroken. Een stijging van 2,6 procent ten opzichte van vorig  jaar. Voor Vereniging Eigen Huis reden genoeg om aan de bel trekken. Vorige week heeft zij een brief gestuurd naar minister Opstelten (Justitie).

Maak beelden openbaar

Twee jaar geleden pleitte de vereniging er al voor dat burgers onder strikte voorwaarden beelden van inbrekers zelf openbaar mogen maken. Halverwege vorig jaar werd mede naar aanleiding hiervan een wetsvoorstel door de ministerraad uitgebracht, maar vooralsnog is er niets mee gedaan. 

De vereniging is er nog steeds van overtuigd dat dit één van de instrumenten kan zijn om inbraken terug te dringen. In de brief wordt de minister daarom verzocht vaart te maken met dit wetsvoorstel.

Amsterdam onveiligst 

Volgens de AD Misdaadmeter is Amsterdam de onveiligste stad van het land. Rotterdam staat op de tweede plek, gevolgd door Eindhoven. Nederland als geheel is veiliger geworden. Het aantal overvallen is met 13 procent is gedaald, maar er is wel sprake van een stijging onder de 55-plussers. Zij werden juist vaker thuis overvallen, vooral in de regio Rotterdam. Volgens de Misdaadmeter is er ook een toename in het aantal gevallen van zakkenrollerij.

In het juni-nummer van Eigen Huis Magazine, dat eind volgende week op de deurmat valt, leest u meer over de toename van het aantal woninginbraken.

Lees de brief die naar minister Opstelten is verstuurd
Ga naar inbraakpreventietips

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers