Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Snelle actie helpt bij betalingsproblemen

Geplaatst op 27 mei 2013 , bijgewerkt 27 mei 2013, 12:25

Kom snel in actie, als er betalingsachterstanden op de hypotheek ontstaan. Dat is een belangrijke tip die Karin Boog, financieel specialist bij Veren...

Kom snel in actie, als er betalingsachterstanden op de hypotheek ontstaan. Dat is een belangrijke tip die Karin Boog, financieel specialist bij Vereniging Eigen Huis, geeft in een Volkskrant-artikel van zaterdag 25 mei (‘De hypotheek als probleem’).

Boog adviseert banken én klanten om snel in actie te komen bij betalingsproblemen. Ze vindt het dan ook niet zo gek dat sommige banken al na de eerste uitblijvende overschrijving bellen met de klant. “Als je tijdig in gesprek gaat, zijn gedwongen verkoop en andere pijnlijke maatregelen vaak nog te voorkomen. Creatieve oplossingen, zoals een budgetcoach, een rentepauze of soms zelfs het naar voren halen van een pensioen, kunnen in een vroeg stadium nog veel ellende voorkomen.”

Meldpunt

Vanwege de crisis zijn er inmiddels bijna 82 duizend woningbezitters met een geregistreerde betalingsachterstand van minstens vier maanden. Vereniging Eigen Huis heeft op 2 mei een meldpunt geopend, waar klanten met betalingsproblemen positieve en negatieve ervaringen met geldverstrekkers kunnen achterlaten. De vereniging bundelt die meldingen, om daarmee later dit jaar banken te voorzien van opbouwende adviezen. De eerste weken kwamen er al honderden meldingen binnen. Wilt u ook een ervaring melden? Beoordeel uw hypotheekaanbieder ›

Online seminar

Dinsdag 25 juni van 20.00 tot 21.00 uur is er een online seminar van Vereniging Eigen Huis, met als onderwerp ‘Gedwongen verkoop woning met restschuld’. Wilt u daar aan deelnemen, thuis achter uw computer? Meld u dan aan voor het online seminar ›

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.