Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

NHG: intensiever voortraject bij echtscheiding

Geplaatst op 29 mei 2013 , bijgewerkt 29 mei 2013, 22:00

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) gaat scherper letten op mensen die hun huis te koop zetten vanwege echtscheiding. Per 1 juni 2013 stelt NHG voor d...

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) gaat scherper letten op mensen die hun huis te koop zetten vanwege echtscheiding. Per 1 juni 2013 stelt NHG voor deze categorie één specifieke inkomens- en vermogenstoets verplicht. Vanaf juni informeert NHG woningbezitters die hun huis te koop hebben gezet per brief over de veranderingen.

De nieuwe richtlijnen zorgen voor een intensiever en uniform voortraject bij dreigende verkoop met verlies. Vroegtijdig in actie komen is essentieel, stelt NHG. Zo hoopt het garantiefonds te voorkomen dat consumenten hun huis met verlies verkopen. Tijdige, gestructureerde actie kan ook duidelijk maken of de woningbezitter in aanmerking komt voor kwijtschelding van een eventuele restschuld, als het onverhoopt tóch komt tot verkoop met verlies. Tegelijkertijd maken de nieuwe richtlijnen het lastiger voor mensen in echtscheiding om een succesvol beroep te doen op NHG.

Werkloosheid en arbeidsongeschiktheid zijn twee andere redenen waarom woningbezitters een beroep kunnen doen op NHG. Voor deze twee doelgroepen komt NHG later dit jaar met aangepaste richtlijnen.

Zie ook:

Verkopen met restschuld
Checklist NHG

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers