Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Duits consortium betreedt Nederlandse hypotheekmarkt'

Geplaatst op 31 mei 2013 , bijgewerkt 31 mei 2013, 07:02

Een consortium van "gerenomeerde Duitse banken" wil in Nederland hypotheken aanbieden. Dit meldt het Deventer adviesbureau Adfinis. Ve...

Een consortium van "gerenomeerde Duitse banken" wil in Nederland hypotheken aanbieden. Dit meldt het Deventer adviesbureau Adfinis. Vereniging Eigen Huis is blij met meer concurrentie op de hypotheekmarkt.

De voorwaarden van de nieuwe Duitse hypotheken zijn nog niet duidelijk. Wel is de rente voor een tien jaar rentevastperiode aanzienlijk lager dan de rente die Nederlandse banken berekenen.

Nadelig is dat de hypotheek maar 70 procent van de woningwaarde mag bedragen. Kopers moeten dus de overige 30 procent uit eigen middelen financieren of tegen een naar verwachting hogere rente. De voorwaarden van de aanvullende lening kunnen verschillen van de eerste hypotheek. Daarnaast is het twijfelachtig of een Duitse bank lopende spaarpolissen en aflossingsvrije hypotheken over kan nemen.

Helemaal nieuw zijn Duitse hypotheken in Nederland niet. In de grensstreek worden ze al enige jaren mondjesmaat aangeboden.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden