Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Rabobank: bodem woningmarkt in zicht

Geplaatst op 05 jun 2013 , bijgewerkt 05 jun 2013, 09:52

De bodem van de woningmarkt is in zicht: de huizenprijzen zullen naar verwachting volgend jaar stabiliseren. Dit stelt de Rabobank in een kwartaalber...

De bodem van de woningmarkt is in zicht: de huizenprijzen zullen naar verwachting volgend jaar stabiliseren. Dit stelt de Rabobank in een kwartaalbericht over de woningmarkt.

Volgens de Rabobank nemen de woningverkopen nauwelijks nog af en dalen de prijzen minder hard. Nederlands grootste hypotheekverstrekker verwacht dat deze ontwikkeling zich doorzet.

'De betaalbaarheid op de lange termijn en de stabilisatie van de transactieaantallen doen vermoeden dat de bodem van de woningmarkt in zicht is', zo schrijven de Rabo-economen. Zij waarschuwen overigens wel dat een voortkwakkelende economie en de oplopende werkloosheid het herstel van de woningmarkt kunnen belemmeren.

Vertrouwen

Vereniging Eigen Huis signaleerde vorige week een toegenomen consumentenvertrouwen in de woningmarkt. Dat blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator die steeg van 57 naar 63 tegen een neutraalwaarde van 100.

De betere betaalbaarheid van woningen en de dalende hypotheekrente dragen bij aan het toegenomen vertrouwen. Wel baren de stijgende werkloosheid en toegenomen restschulden tegenover de dalende koopkracht Vereniging Eigen Huis zorgen. 

Lees ook het persbericht van VEH: Keerpunt op de woningmarkt - grootste stijging consumentenvertrouwen ooit

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.