Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Heffing op Chinese zonnepanelen

Geplaatst op 05 jun 2013 , bijgewerkt 05 jun 2013, 11:10

De veelbesproken importheffing op zonnepanelen komt er. De Europese Commissie stelt vanaf donderdag een heffing in van 11,8% op Chinese zonnepanelen....

De veelbesproken importheffing op zonnepanelen komt er. De Europese Commissie stelt vanaf donderdag een heffing in van 11,8% op Chinese zonnepanelen.

Na twee maanden wordt dit percentage mogelijk verhoogd naar gemiddeld 47,6%. Dit maakte eurocommissaris voor Handel Karel de Gucht dinsdag bekend. De Nederlandse zonne-energiebranche en minister Ploumen van Buitenlandse Handel betreuren de importheffing.

Faillissementen

In de afgelopen maanden zijn verschillende Europese zonnepanelenfabrikanten failliet gegaan. Europese fabrikanten geven China hiervan de schuld. Doordat Chinese fabrikanten in hun land subsidie krijgen op zonnepanelen, kunnen zij zonnestroomsystemen ver onder de kostprijs verkopen op de Europese markt. Een heffing op deze panelen moet dit tegen gaan, maar is wel nadelig voor de consument. Een Chinees zonnepaneel wordt door de heffing fors duurder.

De Europese Commissie legt de bal nu neer bij China. Als Chinese fabrikanten de panelen tegen een eerlijke prijs gaan verkopen op de Europese markt, is een heffing niet langer nodig. Als China Europa niet tegemoet komt, zal de heffing vanaf augustus mogelijk stijgen naar gemiddeld 47,6%.

Zonnepanelen via Vereniging Eigen Huis 

Deelnemers aan de actie 123zonne-energie van Vereniging Eigen Huis worden niet de dupe van de maatregelen. Zij krijgen hun zonnepanelen op het dak voor de afgesproken prijs.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.