Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Eerste aardehuizen Nederland bewoond

Geplaatst op 12 jun 2013 , bijgewerkt 12 jun 2013, 06:58

De eerste twee van 23 aardehuizen die worden gebouwd in Olst, zijn opgeleverd. Hiermee zijn de eerste aardehuizen van Nederland bewoond. Burgemeest...

De eerste twee van 23 aardehuizen die worden gebouwd in Olst, zijn opgeleverd. Hiermee zijn de eerste aardehuizen van Nederland bewoond.

Burgemeester Strien van Olst‐Wijhe verricht op zaterdag 15 juni de opening. Bijna een jaar bouwden de toekomstige bewoners van de aardehuiswijk aan de woningen. Zij werden daarbij geholpen door honderden vrijwilligers en studenten. Professionele bouwbegeleiders zagen toe op de constructie en voortgang.

Glasgevel

Kenmerkend aan de aardehuizen is de hoge glasgevel op het zuiden, die maximaal zonlicht binnenlaat. De warmte wordt vastgehouden in vloer en de aardenwal op het noorden. Zonnepanelen en zonnecollectoren leveren elektriciteit en warm water. Afvalwater wordt op het terrein gezuiverd in een helofytenfilter.

Autobanden

De vereniging Aardehuis Oost‐Nederland bouwt met zoveel mogelijk bestaand (bouw)materiaal zoals autobanden, en natuurlijke materialen zoals aarde, leem en stro. Op dit moment zijn tien woningen in aanbouw. Eind 2015 moet de hele wijk klaar zijn.

Rondleiding

Het aardehuisterrein aan de Rietgors in Olst is alleen tijdens rondleidingen te bezoeken. Kijk op de website www.aardehuis.nl voor data en tijden.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.