Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Hoge Raad veroordeelt Aegon in Koersplan-zaak

Geplaatst op 17 jun 2013 , bijgewerkt 17 jun 2013, 11:48

Verzekeraar Aegon liet klanten te veel premie betalen voor het beleggingsproduct Koersplan, zo oordeelt de Hoge Raad. Aegon moet de gedupeerden ...

Verzekeraar Aegon liet klanten te veel premie betalen voor het beleggingsproduct Koersplan, zo oordeelt de Hoge Raad. Aegon moet de gedupeerden enkele tientallen miljoenen euro's aan compensatie betalen.

Aegon-dochter Spaarbeleg verkocht het beleggingsproduct Koersplan tussen 1989 en 1998 aan zo'n 700 duizend klanten. Achteraf bleek dat de verzekeraar hoge kosten in rekening bracht voor een overlijdensrisicoverzekering, zonder dat dit in de polisvoorwaarden stond vermeld. Hierdoor een werd een kleiner deel van de inleg gebruikt om daadwerkelijk te beleggen wat ten koste ging van het rendement.

Collectieve claim

In 2005 spande de stichting 'Koersplan de weg kwijt' de zaak aan voor de rechter namens bijna 30 duizend gedupeerden. Zij zullen door Aegon worden gecompenseerd. Aegon beraadt zich nog op compensatie voor mensen die niet hebben geprocedeerd. Voor vragen over deze zaak kunt u terecht bij Aegon en/of stichting 'Koersplan de weg kwijt'.

Vereniging Eigen Huis is verheugd over de uitspraak van de Hoge Raad en de compensatie. De vereniging is zelf een van de oprichters van de Stichting Verliespolis. Deze stichting sloot al eerder compensatieregelingen met verzekeraars af voor alle afnemers van te dure beleggingsverzekeringen.

Meer informatie over Koersplan van Aegon
Zie ook de website van stichting 'Koersplan de weg kwijt'


Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers