Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Van Dijkhuizen: 'Renteaftrek op 37 procent'

Geplaatst op 18 jun 2013 , bijgewerkt 18 jun 2013, 13:02

De hypotheekrentreaftrek moet voor iedereen op 37 procent worden vastgesteld. Dit is een van de adviezen van de Commissie Van Dijkhuizen om het belas...

De hypotheekrentreaftrek moet voor iedereen op 37 procent worden vastgesteld. Dit is een van de adviezen van de Commissie Van Dijkhuizen om het belastingstelsel te vereenvoudigen.

De commissie adviseert daarnaast het aantal belastingschijven terug te brengen van vier naar twee. De eerste schijf gaat dan tot 37 procent, ofwel een inkomen tot 62.500 euro. Ruim 90 procent van de belastingplichtigen zal binnen deze schijf vallen. De tweede schijf is vastgesteld op 49 procent voor inkomens boven de 62.500 euro.

Van Dijkhuizen stelt voor de eigen woning op de lange termijn van box 1 naar box 3 te verhuizen. Dat kan pas als de woningmarkt structureel gezond is. Los daarvan zal de overgang minimaal twintig jaar in beslag nemen, mocht het advies van de commissie worden overgenomen.

'Het advies van de commissie raakt het gehele belastingstelsel', zegt Rob Mulder, directeur Strategie en Belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis. 'De consequenties ervan zijn dus niet meteen te overzien. Áls het al doorgaat, want het is nog maar een advies. Wat betreft de woningmarkt vind ik het in ieder geval verstandig dat een lagere hypotheekrenteaftrek wordt 'teruggegeven' in de vorm van lagere belastingtarieven. Zo bezien zijn de adviezen van Van Dijkhuizen geen bezuiniging.'

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden