Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kamervragen over erfpacht Amsterdam

Geplaatst op 19 jun 2013 , bijgewerkt 19 jun 2013, 12:09

Kamerlid Barbara Visser van de VVD heeft minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) schriftelijke vragen gesteld over het erfpachtvoorstel van de geme...

Kamerlid Barbara Visser van de VVD heeft minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) schriftelijke vragen gesteld over het erfpachtvoorstel van de gemeente Amsterdam. Visser wil weten wat de grenzen zijn aan de voorwaarden die gemeenten kunnen stellen aan erfpacht en of de minister de mening van de VVD deelt dat het onwenselijk is dat de gemeente erfpacht inzet om inkomsten te genereren.

De gemeente Amsterdam werkt aan nieuwe erfpachtvoorwaarden, omdat het huidige stelsel complex, onduidelijk en risicovol is. Aan het einde van een tijdvak maakt de canon vaak een enorme sprong omhoog, wat de woningbezitter steeds vaker in financiĆ«le problemen brengt.

In het voorstel van de gemeente verandert de canon door indexering met de inflatie geleidelijker, maar volgens Vereniging Eigen Huis valt de erfpachtcanon in de plannen van de gemeente over een periode van vijftig jaar genomen tientallen procenten hoger uit dan nu het geval is. De vereniging pleit voor een stelsel dat de mogelijkheid van afkoop biedt, als alternatief voor eigen grond.

Lees hier de Kamervragen:
Kamervragen Barbara Visser (VVD) aan minister Stef Blok

Zie ook:
VEH wijst erfpachtvoorstel gemeente af

Dossier: Particuliere erfpacht

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.