Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

ING: meer vertrouwen in woningmarkt

Geplaatst op 20 jun 2013 , bijgewerkt 20 jun 2013, 09:21

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt neemt toe. Dit stelt de ING op basis van een enquête onder ruim 1.200 mensen. Volgens de bank zijn voor...

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt neemt toe. Dit stelt de ING op basis van een enquête onder ruim 1.200 mensen.

Volgens de bank zijn voor het eerst sinds 2010 meer mensen positief gestemd over de woningmarkt dan negatief. Vooral het optimisme rond het aantal huizen dat zal worden verkocht nam toe. Een op de vijf ondervraagden denkt dat de huizenprijzen zullen stijgen.

Veel ondervraagden gaven volgens de ING aan dat het een goed moment is om een huis te kopen. Dit komt door het ruime aanbod, de aantrekkelijke prijzen en de stijgende huren.

Daarnaast heeft de consument duidelijkheid gekregen over de hypotheekrenteaftrek vanuit Den Haag. Huizenkopers kunnen gemakkelijk hun maandlasten berekenen en bepalen of de koop van een woning haalbaar is.

Wel is het afwachten of daadwerkelijk meer transacties zullen plaatsvinden. De ING-economen vinden het lastig te voorspellen wat de aangekondigde, nieuwe bezuinigingen van de overheid zullen betekenen voor het consumentenvertrouwen.

Vorige maand signaleerde Vereniging Eigen Huis ook een stijgend consumentenvertrouwen in de woningmarkt aan de hand van de Eigen Huis Marktindicator. Deze steeg in de maand mei met zes punten van 57 naar 63 tegen een neutraalwaarde van 100. Hierdoor is er sprake van een trendbreuk: de situatie op de woningmarkt is nog allesbehalve normaal, maar de negatieve spiraal in het consumentenvertrouwen is volgens de vereniging wel doorbroken.

Persbericht van Vereniging Eigen Huis: Keerpunt op de woningmarkt
Bekijk de Eigen Huis Marktindicator

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers