Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NHG-grens per 1 juli omlaag

Geplaatst op 24 jun 2013 , bijgewerkt 24 jun 2013, 22:00

Met ingang van 1 juli 2013 kunnen woningkopers alleen nog Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen als de koopsom niet hoger is dan € 276...

Met ingang van 1 juli 2013 kunnen woningkopers alleen nog Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen als de koopsom niet hoger is dan € 276.190. Inclusief 5 procent bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en notariskosten, komt de NHG-grens namelijk op € 290.000 te liggen. Tot 1 juli 2013 ligt die grens op € 320.000.

NHG geeft een bepaalde zekerheid. Na echtscheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden van de partner kan het gezinsinkomen namelijk zo ver dalen, dat het niet meer mogelijk is om de hypotheek op te brengen. Als dit leidt tot verkoop van de woning met restschuld, betaalt NHG (onder voorwaarden) de restschuld terug aan de bank.

Naast zekerheid geeft de NHG ook korting op de hypotheekrente. Die rentekorting kan oplopen tot maar liefst 0,7 procent.

Om in aanmerking te komen voor NHG, moet het inkomen aan bepaalde normen voldoen.

Door de daling van de NHG-grens komen minder mensen in aanmerking voor deze garantie. Geldverstrekkers brengen vanaf nu alleen nog maar offertes uit met de nieuwe NHG-grens van € 290.000.

Lees meer over NHG 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.