Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

NHG-grens per 1 juli omlaag

Geplaatst op 24 jun 2013 , bijgewerkt 24 jun 2013, 22:00

Met ingang van 1 juli 2013 kunnen woningkopers alleen nog Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen als de koopsom niet hoger is dan € 276...

Met ingang van 1 juli 2013 kunnen woningkopers alleen nog Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen als de koopsom niet hoger is dan € 276.190. Inclusief 5 procent bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en notariskosten, komt de NHG-grens namelijk op € 290.000 te liggen. Tot 1 juli 2013 ligt die grens op € 320.000.

NHG geeft een bepaalde zekerheid. Na echtscheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden van de partner kan het gezinsinkomen namelijk zo ver dalen, dat het niet meer mogelijk is om de hypotheek op te brengen. Als dit leidt tot verkoop van de woning met restschuld, betaalt NHG (onder voorwaarden) de restschuld terug aan de bank.

Naast zekerheid geeft de NHG ook korting op de hypotheekrente. Die rentekorting kan oplopen tot maar liefst 0,7 procent.

Om in aanmerking te komen voor NHG, moet het inkomen aan bepaalde normen voldoen.

Door de daling van de NHG-grens komen minder mensen in aanmerking voor deze garantie. Geldverstrekkers brengen vanaf nu alleen nog maar offertes uit met de nieuwe NHG-grens van € 290.000.

Lees meer over NHG 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers