Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Betrokkenheid bij het milieu blijft hoog

Geplaatst op 27 jun 2013 , bijgewerkt 27 jun 2013, 11:00

Bijna twee op de drie Nederlanders vinden milieuproblemen urgent, slechts zes procent deelt die mening niet. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichting...

Bijna twee op de drie Nederlanders vinden milieuproblemen urgent, slechts zes procent deelt die mening niet. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

 

Mensen maken zich in toenemende mate zorgen over de aantasting van het milieu, voor de eigen gezondheid en voor de toekomst van hun kinderen. 'Hoe groot milieuproblemen ook zijn, mensen willen graag iets praktisch doen', aldus Vera Dalm, directeur Milieu Centraal. Dit uit zich onder meer in het bewust scheiden van afval, keuze voor milieubewuste voeding en het besparen van energie. De resultaten van het onderzoek zijn naast een eerder vergelijkbaar onderzoek gelegd. Zo blijkt het aantal mensen dat hun eigen huishouden verantwoordelijk vindt voor het oplossen van milieuproblemen bijna te zijn verdubbeld van 21 procent in 1999 naar 39 procent in 2013. De meesten zien het oplossen van milieuproblemen als een taak van de overheid en bedrijven, met daarbij ook een belangrijke rol voor zichzelf.

Veel andere zorgen

In 2013 zijn milieuproblemen overschaduwd door de economische crisis. Werkloosheid staat met afstand op de eerste plaats op de ladder van maatschappelijke problemen. Op twee en drie staan respectievelijk zorg en verval van normen en waarden. Het milieu is gezakt van plaats vier in 1999 naar plaats acht.Vera Dalm: 'Het milieu is voor meer mensen belangrijk geworden in de afgelopen vijftien jaar, maar er zijn veel andere zorgen bijgekomen'.

Actief met energie besparen

Nederlanders zijn actiever met energie besparen dan in 2008. In 2013 geeft de helft van de Nederlanders aan het afgelopen jaar meerdere maatregelen te hebben genomen om energie te besparen, in 2008 was dat nog 32 procent. Ze vinden een energiezuinig huishouden belangrijk.
Voor 61 procent omdat daarmee geld wordt bespaard, voor 31 procent is het milieu de belangrijkste reden.

Lees meer over energiebesparing

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.