Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer aandacht voor hypotheekachterstand

Geplaatst op 08 jul 2013 , bijgewerkt 08 jul 2013, 13:39

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakte vrijdag bekend ‘verhoogde aandacht’ te hebben voor betalingsachterstanden bij hypotheken. Banken moeten...

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakte vrijdag bekend ‘verhoogde aandacht’ te hebben voor betalingsachterstanden bij hypotheken. Banken moeten ook bij deze problemen in het belang van de klant handelen, schrijft de AFM op de eigen site. Bij het ‘meldpunt geldverstrekkers’ van Vereniging Eigen Huis kwamen dit weekend zestig nieuwe meldingen binnen.

Het persbericht over betalingsproblemen dat Vereniging Eigen Huis vrijdag verspreidde, trok veel aandacht. Media als RTL Nieuws, NOS en het Algemeen Dagblad belichtten op basis van dit persbericht de muur waar woningbezitters in nood regelmatig tegenaan lopen.

In het persbericht staan de eerste resultaten van het ‘meldpunt geldverstrekkers’, dat de vereniging op 2 mei opende. Hier kunnen leden met hypotheekachterstand hun positieve of negatieve ervaring met geldverstrekkers kwijt. Bijna vierhonderd mensen maakten al van deze mogelijkheid gebruik.  

Het overgrote deel van de meldingen heeft een kritische toon. In de eerste maand kwamen er circa driehonderd meldingen binnen. De helft van deze groep geeft de eigen bank de waardering ‘zeer slecht’ en een kwart komt niet hoger dan ‘slecht’. De rode draad van de klachten is dat banken niet echt luisteren, botte antwoorden geven en al snel gaan dreigen met deurwaarders en verkoop. Vijftien procent is wél tevreden over de wijze waarop de bank luistert en met oplossingen komt.

Lees het persbericht over betalingsproblemen van Vereniging Eigen Huis
Lees ook het bericht van de AFM
Online seminar Gedwongen verkoop met restschuld

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers