Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NVM: herstel woningmarkt lijkt in zicht

Geplaatst op 11 jul 2013 , bijgewerkt 11 jul 2013, 08:54

Het herstel van de woningmarkt lijkt in zicht. De daling van het aantal transacties en de huizenprijzen vlakt af. Daarnaast geeft de politieke r...

Het herstel van de woningmarkt lijkt in zicht. De daling van het aantal transacties en de huizenprijzen vlakt af. Daarnaast geeft de politieke rust op de woningmarkt kopers vertrouwen. Dit blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Vergeleken met de eerste drie maanden van 2013 daalden de huizenprijzen in het tweede kwartaal met 0,3 procent. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2012 namen de prijzen nog met 5,3 procent af.

Gunstig is dat zowel de hypotheekrente als de huizenprijzen laag zijn, waardoor de betaalbaarheid verbetert. Ook neemt het consumentenvertrouwen in de woningmarkt weer toe, zo blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator.

Ondanks de positieve berichten verkeert de woningmarkt nog steeds in een diep dal met grote onzekerheden. Vooral de toenemende werkloosheid en de dalende koopkracht van huishoudens zijn daar debet aan.

Net als de NVM onderstreept Vereniging Eigen Huis  het belang van politieke rust op de woningmarkt. Mogelijke nieuwe plannen en maatregelen schrikken potentiële kopers af. Daarnaast moeten banken volgens de vereniging meer maatwerk bieden bij de hypotheekverstrekking, de hypotheekrente drastisch verminderen en de restschuld van doorstromers binnen de geldende normen meefinancieren in een volgende hypotheek.

Lees ook het persbericht van de NVM

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.